Έντονες αναμένεται να είναι οι αναμετρήσεις στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, καθώς οι υποψήφιοι ετοιμάζονται να τα δώσουν… όλα.

Αυτή τη φορά οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 θα είναι αναμέτρηση όχι μόνο των υποψηφίων, αλλά το στοίχημα της  τελικής νίκης θα κρίνουν και οι συμμαχίες που θα διαμορφωθούν μέχρι την Κυριακή.

Φαίνεται, πάντως, ότι οι δύο υποψήφιοι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος και Χριστόδουλος Τοψίδης, θα έχουν μια… έντονη αναμέτρηση μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Διαβάστε ακόμη:  Ανακάμπτουν τα ποσοστά των Μέτιου, Κασσαπίδη και Αγοραστού 

Ο ίδιος ο κ. Τοψίδης, άλλωστε, έθεσε και το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 για την επόμενη Κυριακή, κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ του ίδιου και του συνυποψηφίου του κ. Μέτιου. Σε μια προσπάθεια του κ. Τοψίδη να αναδείξει τα προτερήματά του και την υπεροχή του έναντι του αντιπάλου του κυκλοφόρησε μια λίστα με όλα τα δικά του υπέρ και τα… κατά του αντιπάλου του.

 Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η… σύγκρουση της δεύτερης Κυριακής

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ετοιμάζεται για τη δεύτερη αναμέτρηση, με τον Χρήστο Μέτιο να διεκδικεί εκ νέου την Περιφέρεια και τον «αντάρτη» Χριστόδουλο Τοψίδη που ήρθε δεύτερος στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώνοντας το ποσοστό 42,26% ο νυν περιφερειάρχης ΑΜΘ ήρθε πρώτος στον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών και με ενσωμάτωση 99,61%, αφήνοντας πίσω του τον κ. Τοψίδη με 35,33%.

Διαβάστε ακόμη:  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προηγείται ο Χρήστος Μέτιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Ο κ. Μέτιος επικράτησε με σημαντική διαφορά στους Νομούς της Καβάλας, της Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ ο Εβρίτης Τοψίδης πέρασε μπροστά σε Θάσο, Δράμα και Έβρο.