Τη σύμπραξη με τον Χάρη Δούκα και την ενεργοποίηση ολόκληρου μηχανισμού προκειμένου να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης περιέγραψε με το «νι και με το σίγμα» στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές».

«Είμαστε μπροστά σε μια συνθήκη που ο υποψήφιος κ. Δούκας πέτυχε ένα άλμα στο δεύτερο γύρο, ακριβώς λόγω της ενεργοποίησης ενός ολόκληρου κόσμου που ήθελε να συγκρουστεί και με τη ΝΔ και με τον κ. Μπακογιάννη», ανέφερε ο Πέτρος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα προειδοποίησης στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο για τα ανταποδοτικά.

Οπως είπε, απευθυνόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στο νέο δήμαρχο: «Δεν είναι νίκη και έγκριση ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Αυτό μετρήθηκε στον πρώτο γύρο. Δεν έχει καμιά λευκή επιταγή από τον κόσμο, ο οποίος βγήκε στις γειτονιές της Αθήνας από την πλατεία Εξαρχείων, μέχρι τον λόφο Στρέφη και την Ακαδημία Πλάτωνος, μέχρι όλες τις γειτονιές. Νομίζω ότι αν αποφασίσει να συνεχίσει την ίδια πολιτική, προφανώς θα μας βρει από την πρώτη ώρα μπροστά του».

Διαπίστωσε, μάλιστα, ότι από τις πρώτες δηλώσεις του Χάρη Δούκα δεν είναι καθαρό σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί και για τον λόγο αυτό, ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο παρών δημοτικό συμβούλιο έκανε ακόμη πιο εμφατική την προειδοποίησή του, τονίζοντας πως «πρέπει να διαλέξει μεριά».