Η Ιφιγένεια στην ελληνική µυθολογία ήταν µία από τις κόρες του Αγαµέµνονα και της Κλυταιµνήστρας, γνωστή από τα βιβλία για τη θυσία της στην Αυλίδα. Θα µου πείτε γιατί σας µιλώ τώρα για την Ιφιγένεια και για τη θυσία της. Εξηγούµαι… Γιατί ο Στέφανος Τζουµάκας, µε όρους πολιτικής θυσίας, από τον Στέφανο Κασσελάκη µού τη θύµισε.

Ουσιαστικά, ο Κασσελάκης κανέναν κίνδυνο δεν ένιωθε από τον Τζουµάκα, που και στις εσωκοµµατικές κάλπες κατέγραψε πολύ χαµηλές πτήσεις. Τον διέγραψε, κοινώς πλήρωσε εκείνος τη νύφη, προκειµένου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το µήνυµα ότι έρχονται διαγραφές και για την εσωκοµµατική αντιπολίτευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αν συνεχίσουν την τακτική αποδόµησης κατά του προσώπου του.

Δηµιουργία νέου φορέα επιδιώκουν οι δυσαρεστημένοι «Ομπρελίτες»

Το µήνυµα το έχει λάβει από καιρό η άλλη πλευρά, στην οποία ήδη µαζεύουν τα µπογαλάκια τους, για να δηµιουργήσουν νέο φορέα. ∆εν ξέρω αν θα λέγεται «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά», όπως αποκάλυψε ο ∆ηµήτρης Βίτσας. Το σίγουρο είναι ότι η διάσπαση έχει κλειδώσει. Μάλιστα, µια παρέα «Οµπρελιτών» έµαθα ότι το προηγούµενο Σάββατο, µε µπύρα και µεζεδάκι, είχε στο επίκεντρο της κουβέντας τη δηµιουργία νέου φορέα.

Η αλήθεια είναι πως µάλλον θα χρειαστούν νέα στέγη, γιατί ακόµα και η εικόνα µε τον Κοτσακά (πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από τα χρόνια Τσοχατζόπουλου στο κόµµα) να καλείται να διαγράψει τον Τζουµάκα από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ παραπέµπει σε ρετρό εποχές µε Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά σίγουρα όχι σε κόµµα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συνοπτικά, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, η Αριστερά αγνοείται…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 27/10