Η φράση «έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖA», αλά Ανδρέας, έτεινε να γίνει η αγαπηµένη του Στέφανου Κασσελάκη, που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό τις διαγραφές Τζουµάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. Από τα λόγια στις πράξεις, όµως, υπάρχει απόσταση και, όπως φαίνεται, αυτοί που τον έβαλαν να «γκαζώσει» µε µέτρα τιµωρητικού χαρακτήρα δεν τον ενηµέρωσαν παράλληλα και για τους συσχετισµούς στο κόµµα, µε συνέπεια να κινδυνεύει να φανεί ως ένας αδύναµος πρόεδρος, που οι απειλές του µένουν στα λόγια.

Λύση εκτόνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάπως έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βρει µια λύση εκτόνωσης, προκειµένου να µη γίνουν πράξη οι διαγραφές και να συνεχίσουν όλοι µαζί «αγαπηµένοι». Την ανέφερε µιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 ο αναπληρωτής γραµµατέας του κόµµατος, Γιώργος Βασιλειάδης. «Εάν ανακαλέσουν τα “τροµακτικά” κατά του Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαγραφές θα παγώσουν», τόνισε, λέγοντας ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη. Σύµφωνα, όµως, µε ασφαλείς πληροφορίες, ο αναπληρωτής γραµµατέας του κόµµατος δεν εξέφραζε µόνο τον εαυτό του µε τη θέση αυτή, αλλά θεσµικά και τον πρόεδρο του κόµµατος, που θα ήθελε την εκτόνωση της έντασης.

Σκληρή στάση από τους «διαγραφέντες»

Το σενάριο αυτό, όµως, δείχνει τουλάχιστον ουτοπικό, καθώς τη συνταγή της «εκεχειρίας», προκειµένου να µείνουν στα λόγια οι διαγραφές, δεν πρόκειται να την εκτελέσουν οι Τζουµάκας, Φίλης, Βίτσας και Σκουρλέτης. Αντίθετα, εµµένουν στη σκληρή τους στάση απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και ασχολούνται µε τη δηµιουργία νέου φορέα µεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Μόνος λόγος να αλλάξουν στάση θα είναι το αδιέξοδο στη δηµιουργία νέου φορέα. Μέχρι τότε στο ψυγείο...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/11