Ο Στ. Κασσελάκης, που όλο το προηγούµενο διάστηµα υπερασπιζόταν µε θέρµη τον Π. Πολάκη, τον οποίο στη συνέχεια αναγκάστηκε να ορίσει και γενικό κουµανταδόρο για τον καλύτερο συντονισµό της «σκιώδους» κυβέρνησης που συγκρότησε, τις τελευταίες ηµέρες αρχίζει να προβληµατίζεται εάν τελικά η επιλογή του αυτή ήταν ορθή ή εάν έπρεπε να κρατήσει τον «αψύ» Κρητικό στα µετόπισθεν, ώστε να µην προκαλέσει -µε τα «γαλόνια» που του φόρεσε- όσους δεν τον γουστάρουν. Δηλαδή, τη µισή Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος.

Βέβαια στην προκειµένη περίπτωση ισχύει το «στερνή µου γνώση, να σ’ είχα πρώτα», όµως µαθαίνω πως κάποιοι εισηγούνται στον Στ. Κασσελάκη να βρει µια καλή δικαιολογία προκειµένου να βγάλει απ’ το κάδρο της «διοίκησης» του κόµµατος τον Π. Πολάκη και να του αναθέσει έναν άλλο ρόλο στην αντιπολιτευτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνουν πιο «συνεργάσιµοι» και κάποιοι βουλευτές που ανήκουν στη λεγόµενη εσωκοµµατική αντιπολίτευση. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως ένας εκ των υποστηρικτών του, που του λένε να «υποβιβάσει» για το καλό του κόµµατος τον Π. Πολάκη από «λοχαγό» σε «δεκανέα», είναι και ο Ν. Παππάς, ο οποίος αρχίζει πλέον να αντιλαµβάνεται πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη, τότε θα τους φάει όλους η «µαρµάγκα».

Κοµψοί φρουροί

Κάποια πρόσωπα απ’ την αστυνοµική φρουρά του Στ. Κασσελάκη είναι τα ίδια που βρίσκονταν κατά το πρόσφατο παρελθόν στην υπηρεσία του Α. Τσίπρα. Το γεγονός ότι «εµπιστεύθηκε» ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους ίδιους αστυνοµικούς που χρησιµοποιούσε ο πρώην, δείχνει αν µη τι άλλο πως η ασφάλειά του βρίσκεται στα ίδια καλά χέρια µε αυτά του προκατόχου του.

Βέβαια σε επίπεδο εικόνας και αισθητικής οφείλουµε να παρατηρήσουµε πως υπάρχουν «αλλαγές» σε σχέση µε το παρελθόν. Ο Α. Τσίπρας δεν νοιαζόταν για την ενδυµατολογική εικόνα των ενστόλων που τον «συνόδευαν» στις διάφορες πολιτικές δραστηριότητές του. Σε αντίθεση µε τον Στ. Κασσελάκη, που θέλει οι άνδρες της ασφάλειάς του να µην εµφανίζονται ατηµέλητοι, κοινώς «λετσαρία», µε τα πουκάµισα έξω ή µε ρούχα που δεν συνάδουν µε τη δική του «σένια» εικόνα. ∆ηλαδή τους θέλει όλους «κοστουµαρισµένους», «µανεκέν» και καλοξυρισµένους. Να δίνουν δηλαδή την εντύπωση πως ως συνοδοί ασφαλείας προσιδιάζουν µε αυτούς του πρόεδρου των ΗΠΑ.

Η εκδήλωση στο «Τριανόν»

Σήμερα, η εφηµερίδα «Εποχή» οργανώνει στον κινηµατογράφο «Τριανόν» εκδήλωση-συζήτηση µε θέµα «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών». Οµιλητές θα είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Τσακαλώτος και Σ. Αναγνωστοπούλου, ο δικηγόρος Β. Παπαστεργίου και ο καθηγητής ∆ηµοσίου ∆ιεθνούς ∆ικαίου στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης, Αντώνης Τζανακόπουλος, ο αδελφός του ∆. Τζανακόπουλου και κουνιάδος της Ε. Αχτσιόγλου.

Ο Α. Τζανακόπουλος εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια αγωνιζόταν για την πολιτική και επικοινωνιακή προβολή της νύφης του, οργανώνοντας εκδηλώσεις στην Αγγλία µε τιµώµενο πρόσωπο την Ε. Αχτσιόγλου, όπου µεταξύ άλλων οι συµµετέχοντες σε αυτές τη ρωτούσαν εάν «έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να βγάλει γυναίκα πρωθυπουργό». Και η Ε. Αχτσιόγλου, σε αυτές τις πάσες που δεχόταν, απαντούσε: «Θέλω να πιστεύω ή θέλω να ελπίζω ότι το γεγονός ότι µια πολιτικός θα είναι γυναίκα δεν θα είναι λόγος για να µην αναλάβει µια ηγετική θέση. Αυτό θέλω τουλάχιστον να ελπίζω για το µέλλον, για τη δικιά µας κοινωνία».

Του έκοψε τη φόρα

Μετά το πέρας της τελευταίας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πολιορκήθηκε απ’ τους δηµοσιογράφους προκειµένου να δώσει κάποιες πληροφορίες αναφορικά µε το περιεχόµενο της δικής του παρέµβασης στο συγκεκριµένο όργανο. Σε κάποια στιγµή -και ενώ ετοιµαζόταν να τους πει τι του απάντησε ο Στ. Κασσελάκης- εµφανίστηκε από πίσω του ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σκύβοντας πλάι του σχολίασε: «Ευκλείδη, τι σου είπε ο Στ. Κασσελάκης;». Υστερα από αυτό ο Ε. Τσακαλώτος δεν είχε πλέον καµία διάθεση να µοιράσει πληροφορίες στους δηµοσιογράφους απ’ τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόµµατος. Κοινώς πιάστηκε απ’ τον Στ. Κασσελάκη µε τη «διαρροή στην πλάτη».

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» της Κυριακής