Την πρώτη τους εμφάνιση μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, και τις σφοδρές αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνουν τη Δευτέρα το απόγευμα οι «53».

Ποιοι θα μιλήσουν στην εκδήλωση των «53»

Η εσωκομματική τάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκλησή της αναφέρει ότι «σε δύσκολους και άνυδρους καιρούς, σε στιγμές που η Αριστερά δοκιμάζεται, σε χρόνο κάθε άλλο παρά ουδέτερο, η αναζήτηση συλλογικών βηματισμών αναδεικνύεται ως μονόδρομος». Τη συζήτηση διοργανώνει η εφημερίδα «Η Εποχή» με θέμα «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών».

«Συζητάμε, προβληματιζόμαστε, προτείνουμε, σχεδιάζουμε. Γιατί απέναντι στο κάθε λογής μαύρο που μας περιβάλλει οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου, ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου, ο καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Αντώνης Τζανακόπουλος.

Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις για τις διαγραφές

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις με αφορμή το θέμα της διαγραφής των τεσσάρων στελεχών.

Με αφορμή τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη ότι πρέπει να προχωρήσουν «χωρίς δισταγμό» οι διαγραφές των διαφωνούντων, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος στήριξε την εκλογή Κασσελάκη, ανέφερε: «Μετά το προχθεσινό μήνυμα Κασσελάκη να πέσουν οι τόνοι, όσοι συνεισφέρουν στον διάλογο με εμπρηστικό τρόπο, με έντονη και σχεδόν αυταρχική, σχεδόν απόλυτη, άποψη, δεν βοηθούν την προσπάθεια και του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσουμε αυτό που λέμε ενότητα. Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο ότι “ρίχνει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας και της έντασης”, αλλά θα μπορούσε -και έχει την εμπειρία- να το αποφύγει».

Xαρακτήρισε δε τις απόψεις της περί διαγραφών εμπρηστικές και αυταρχικές. «Δεν με εκφράζει το ύφος της Θεοδώρας Τζάκρη», πρόσθεσε, καυστικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα των διαγραφών, τόνισε πως «θα έπρεπε αυτεπάγγελτα η Επιτροπή Δεοντολογίας να έχει κινήσει το θέμα», ενώ ξεκαθάρισε πως, από την άλλη πλευρά, εκπέμπεται ευθέως ότι δεν είναι δυνατή η συνύπαρξη μέσα στο κόμμα.

Με πληροφορίες από την Απογευματινή