Στην καρδιά της Αθήνας συναντήθηκαν για να συμμετάσχουν στην συνέλευση 24 αντιπροσωπείες εθνικών και τοπικών κοινοβουλίων των ευρωπαϊκών χωρών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας.

Η φιλοξενία της Βουλής περιελάμβανε χθες, Κυριακή (5/11), επίσκεψη στο Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν όπου ξεναγήθηκαν στα εκθέματα και μετά, στον αίθριο χώρο που είχε μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη σάλα συζήτησαν σε χαλαρούς ρυθμούς.

Όμως οι 120 προσκεκλημένοι του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, εντυπωσιάστηκαν με την ελληνική κουζίνα που ετοιμάστηκε αποκλειστικά για τις ξένες αντιπροσωπείες.

Enteuktirio_vouli_Geuma7

Ροτόντες στο Εντευκτήριο της Βουλής

Το Εντευκτήριο της Βουλής για λίγες ώρες και πριν ξεκινήσει το κοινοβουλευτικό έργο, σε μια υπέροχη αίθουσα δεξιώσεων όπου στρώθηκαν ροτόντες για να γευματίσουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Όλοι ενθουσιάστηκαν από το μενού που επιμελήθηκε η chef του εστιατορίου της Βουλής Κωνσταντίνα Μητσοτάκη υπό την καθοδήγηση της F&B του εστιατορίου της Βουλής Γωγώ Νεστοριάδη.

Δείτε φωτογραφίες 

Το μενού

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Γαλλοφωνίας γεύτηκαν για πρώτα πιάτα, σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, παξιμάδι από χαρούπι και χώμα ελιάς. Στην συνέχεια σερβιρίστηκε το άκρως ελληνικό πιάτο, ρολάκια μελιτζάνας με γραβιέρα και ντομάτα. Το κυρίως πιάτα ήταν κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα και όλα συνοδεύτηκαν με λευκό και κόκκινο κρασί Κατώγι Αβέρωφ. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού κυδώνι, χειροποίητο. Φυσικά όλοι ρωτούσαν να μάθουν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, τις συνταγές και τα μυστικά της σεφ …που έκλεψε την παράσταση.

Δείτε φωτογραφίες