Μια εξαιρετική και πολύ επίκαιρη πρωτοβουλία πήρε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την ώρα που η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό ζήτημα και οργιάζει με την προπαγάνδα της σε βάρος μας, έφερε βουλευτές από 46 κράτη-μέλη του Συμβουλίου να συνεδριάσουν στην Αθήνα.

Οι αξιωματούχοι άκουσαν όλη την αλήθεια για τις ελληνικές θέσεις με επιχειρήματα και αποδείξεις, όμως αυτό που τους εντυπωσίασε πιο πολύ ήταν το γεύμα που οργάνωσε η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής. Για πρώτη φορά το εντευκτήριο της Βουλής μεταμορφώθηκε σε αίθουσα δεξιώσεων: έξω οι καναπέδες, εκτός και τα τραπεζάκια, για να τοποθετηθούν 10 ροτόντες.

Το μενού που έκλεψε τις καρδιές των 90 καλεσμένων παρασκεύασε ο σεφ της Βουλής με την ομάδα του και περιλάμβανε ποικιλία ελληνικών τυριών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χωριάτικη χορτόπιτα, φάβα με λιαστή ντομάτα και κάππαρη και χωριάτικη χωρίς φέτα για τους vegan. Οι μυρωδιές από το κυρίως πιάτο είχαν εξαπλωθεί σε όλον τον ισόγειο χώρο της Βουλής και έσπαγαν μύτη! Παραδοσιακό κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες ή ρύζι, ζυμαρικά στο φούρνο με λαχανικά, μελιτζάνες ραγού και για το τέλος ποικιλία σιροπιαστών γλυκών, που κόλασαν τους Ευρωπαίους! Οσο για τον οίνο, λευκό και κόκκινο «Κατώγι Αβέρωφ».

Στο γεύμα έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές Τάσος Χατζηβασιλείου, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Καιρίδης, οι οποίοι παρακάθισαν μαζί με τους Κύπριους βουλευτές Νίκο Τορναρίτη (ΔΗ.ΣΥ.) και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (ΔΗ. ΚΟ.). Η πρωτοβουλία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έλαβε και τα εύσημα του προέδρου της Βουλής.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 24 Σεπτεμβρίου 2022