Η αλήθεια είναι πως η χώρα είχε στερηθεί τα τελευταία χρόνια την ενημέρωση για τους φλογερούς και ενίοτε σκανδαλώδεις έρωτες πολιτικών προσώπων. Από την εποχή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και τη σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη η ειδησεογραφία της «κλειδαρότρυπας» είχε πάρει την κάτω βόλτα. Όμως, τον τελευταίο ενάμιση μήνα η ανοιχτοχέρα ιστορία διορθώνει τα λάθη της και μας ανταμείβει όλους με δύο μεγάλους έρωτες που μονοπωλούν την ειδησεογραφία. Τα ζευγάρια που συναγωνίζονται στην επικαιρότητα του δημόσιου βίου της χώρας στην κατηγορία «καλύτερη έξοδος», πρωινή ή νυχτερινή δεν έχει σημασία, είναι δύο: Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μάκμπεθ, και ο Κώστας Πλεύρης με τη σύντροφό του, Τζώρτζια Σιακαβάρα. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

Ο φορολογικός ξενιτεμός του Στ. Κασσελάκη

Με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, επιδίδεται σε λαϊκίστικους εξυπνακισμούς, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να χαϊδέψει τα αυτιά των ελεύθερων επαγγελματιών, που ως γνωστόν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ομνύει πίστη και ο ίδιος, πλήρωσαν ακριβά το μάρμαρο ως μία από τις κατηγορίες της μεσαίας τάξης. Δεν χρειάζεται στο σημείο αυτό να μνημονεύσουμε τις σχετικές δηλώσεις του Π. Πολάκη περί φορολογικού βιασμού των μικρομεσαίων ή τα όσα έλεγε προεκλογικά ο Γ. Κατρούγκαλος.

Όμως, με την ανέξοδη ευκολία που ο Στ. Κασσελάκης μοιράζει «τσάι και συμπάθεια» στους ελεύθερους επαγγελματίες, εμένα μου γεννάται μια απορία: Ο ίδιος με τις δουλειές που έκανε μέχρι τώρα στη ζωή του πλήρωσε ποτέ φόρους στην Ελλάδα ή, τελικά, το καθεστώς στην Ελλάδα, που ο ίδιος μέχρι τώρα μας το παρουσιάζει ως ένα αδιευκρίνιστο «παραδικαστικό κύκλωμα», μπορεί και να «διευκόλυνε» τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του στο εξωτερικό; Ήρεμα ρωτάμε, γιατί καμιά φορά ο «φορολογικός ξενιτεμός» συνδέεται με οικονομικά φέσια ή χρέη που άφησες στην πατρίδα σου.

Ξανάσμιξαν τα «αηδόνια» του Τσίπρα

Με αφορμή τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στην τιμητική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, διαπιστώνουμε το εξής: Παλαιοί «Καραμανλικοί» και «Σημιτικοί», που στην πορεία «ασπάστηκαν» τον αριστερό λαϊκισμό του Α. Τσίπρα, επιδίδονται σε έναν ακόμη ετερόκλητο κωμικό αντιπερισπασμό με κοινό υπόβαθρο την εμμονή τους εναντίον του Κ. Μητσοτάκη. Κοινώς, ξανάσμιξαν τα «αηδόνια», κελαηδώντας «αντιμητσοτακικά».

Οι μεν «καραμανλικοί» του Α. Τσίπρα, για να δείξουν πως είναι συνεπείς απέναντι στην έχθρα τους προς τον Κ. Σημίτη, επινόησαν τις προηγούμενες ημέρες πως ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα πάει σε εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα παραστεί σε αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνεται στη μνήμη της πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου. Από την άλλη, οι «Σημιτικοί» του Α. Τσίπρα, που πηδάνε ώρες ώρες από «ανοιχτά παράθυρα» για να γίνουν «Ειδήσεις», κατηγορούν αυτούς που διοργανώνουν την εκδήλωση για τον πρώην εκσυγχρονιστή πρωθυπουργό πως, με το να καλέσουν σε αυτή τον Κ. Μητσοτάκη, «παίζουν» το παιχνίδι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Τοξικότητα στο παρκέ

Η πολιτική δεν του βγήκε -την είχε χαρακτηρίσει «τοξική»-, αλλά και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς το παράκανε το Σάββατο, επιδεικνύοντας ο ίδιος τοξική συμπεριφορά στο παρκέ. Εκεί δηλαδή όπου διέπρεψε στο παρελθόν. Σε έναν ερασιτεχνικό αγώνα μπάσκετ (Basketaki The League) μεταξύ του Τριποντιακού (με τον οποίο αγωνιζόταν) και των Black Mamba, ο Νίκος Παππάς κάπου παρεξηγήθηκε με τον διαιτητή του ματς, διαπληκτίστηκε μαζί του κι όταν λίγο πριν από το τέλος του αγώνα τού καταλόγισε βήματα, εκείνος πήρε την μπάλα και την πέταξε στο κεφάλι του. Συμπαίκτες και αντίπαλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα, ο ρέφερι τον απέβαλε και με αυτό τον άσχημο τρόπο έκλεισε μια ακόμη ιστορία με πρωταγωνιστή τον ευερέθιστο μπασκετμπολίστα που έκανε όνειρα να κατέβει στην άγρια πολιτική αρένα.

Μνηστήρες δίχως προίκα

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να χάσει η «Βενετιά βελόνι». Εάν λοιπόν ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί, κυρίως ο Κ. Μητσοτάκης και ο Στ. Κασσελάκης, μπουν στον πειρασμό να συσχετίσουν την ανάπτυξη της εκλογικής τους επιρροής με το να βάλουν στα «ψηφοδέλτιά» τους πρόσωπα που κατά το πρόσφατο παρελθόν απέτυχαν να εκλεγούν αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ, τότε ένα πράγμα θα πετύχουν και αυτό δεν θα είναι άλλο από ένα ακόμη θανάσιμο πλήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής. Ούτε ο Α. Λοβέρδος έχει να προσφέρει τίποτα στη ΝΔ εάν πάει για ευρωβουλευτής του Κ. Μητσοτάκη μήτε και ο Χ. Καστανίδης εάν διεκδικήσει μια αντίστοιχη θέση ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

* Με τον Κ. Μητσοτάκη, εκτός απ’ τους «Καραμανλικούς» και τους «Σημιτικούς» του ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως φέρεται να τα έχει πάρει άσχημα, για τους δικούς του λόγους, και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος κάποτε είχε αναπτύξει ισχυρές διασυνδέσεις με τον σημερινό πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στην πορεία μάλλον κάτι «στράβωσε» και βρέθηκε απέναντί του. Ίσως επειδή ο Κ. Μητσοτάκης, που δεν είναι κανένας χαζός να μην πιάνει τον παλμό της κομματικής βάσης της παράταξης που ηγείται, απέφυγε την πρόκληση να «αξιοποιήσει», όπως όλοι προεξοφλούσαν, τον Ευ. Βενιζέλο σε πόστα που ο τελευταίος είχε ονειρευτεί για να ρίξει τίτλους τέλους στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή