Στη μεγάλη αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ και την κάθετη πτώση αντιστοίχως εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1 FM.

Δείτε εδώ: Παναγόπουλος (Alco) στα Παραπολιτικά 90,1 - Aν συνεχιστεί ευθύγραμμα η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανόν να υπάρξει αλλαγή στη δεύτερη θέση

Ειδικότερα για το ΚΚΕ ο Κώστας Παναγόπουλος σημείωσε πως για τα ελληνικά δεδομένα τα ποσοστά του θεωρούνται ποσοστά-ρεκόρ, σημειώνοντας ότι ήδη εμφανίζεται να κινείται σε διψήφιο νούμερο. «Αν κανείς επιχειρήσει να μελετήσει και τους αναποφάσιστους, θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι αυτή τη στιγμή, αν είχαμε εκλογές, τα ποσοστά που θα έπαιρνε στην κάλπη το ΚΚΕ θα ήταν γύρω από το 10%», σχολίασε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε αλλαγή στη δεύτερη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ότι από τον Ιούνιο υπάρχει απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και προέβλεψε ότι στην περίπτωση που η πτώση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχιστεί επί έναν ή δύο μήνες ακόμη, τότε θεωρείται πολύ πιθανό το ΠΑΣΟΚ να περάσει στη δεύτερη θέση.