Οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων αλλάζουν άποψη πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει ο καιρός τις τελευταίες μέρες. Ενδεικτικό αυτής της παρατήρησης αποτελούν οι δύο ανακοινώσεις, που δημοσιεύει σήμερα στη Big Mouth του powergame.gr. Στη μεν πρώτη έλεγαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, στη δε δεύτερη, που εκδόθηκε μια μέρα αργότερα, ενημερώνουν ότι η αποχή εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την Έκτακτη Συνέλευση, που αρχικώς είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά τελικώς θα πραγματοποιηθεί, εκτός αν δεν αλλάξει κάτι, την επόμενη Δευτέρα. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης όχι μόνο δεν υποκύπτει στα λαϊκίστικα αιτήματα των συνδικαλιστών-συμβολαιογράφων, αλλά σύμφωνα με το Big Mouth, επιμένει ακόμη και στο Μαξίμου ότι δεν πρέπει να γίνει ούτε βήμα πίσω.

Οι ανακοινώσεις των συμβολαιογράφων

sumvolaiografoi_1
sumvolaiografoi_2

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Τα πισωγυρίσματα των συμβολαιογράφων…

– Πριν από κάμποσες μέρες αν με ρωτούσε κανείς αν συγκαταλέγω τους συμβολαιογράφους στη σοβαρή πλευρά των Ελλήνων επαγγελματιών, ανεπιφύλακτα θα απαντούσα μονολεκτικά «ναι». Όχι ότι έχω αλλάξει άποψη για την πλειονότητα του κλάδου. Απεναντίας, θεωρώ ότι είναι μια σοβαρή επαγγελματική ομάδα, που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στα δημόσια πράγματα. Απλά εσχάτως αυτή την πλειονότητα των σοβαρών έχω τη βεβαιότητα (πλέον) ότι τη διασύρει μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, που στον βωμό της προβολής και του παραγοντισμού κάθε μέρα αλλάζουν την απόφαση που έχουν λάβει την προηγούμενη. Οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων αλλάζουν άποψη πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει ο καιρός τις τελευταίες μέρες. Και επειδή δεν θέλω να αδικώ ανθρώπους, είπα να παραθέσω τις δύο ανακοινώσεις, που στη μεν πρώτη έλεγαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, στη δε δεύτερη, που εκδόθηκε μια μέρα αργότερα, ενημερώνουν ότι η αποχή εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την Έκτακτη Συνέλευση, που αρχικώς είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά τελικώς θα πραγματοποιηθεί, πρώτα ο Θεός, την επόμενη Δευτέρα. Στην προκειμένη περίπτωση, νομίζω ότι κάλλιστα μπορούμε να πούμε σοβαρότης κάτω από το μηδέν.

…και η μεταρρυθμιστική επιμονή Κυρανάκη

-Πάντως, αν κάτι έχω ξεχωρίσει αυτές τις μέρες στην αντιπαράθεση του αυτονόητου και του πολιτικά ορθού, είναι η στάση που επιδεικνύει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που, αν και νέος, όχι μόνο δεν υποκύπτει στα λαϊκίστικα αιτήματα των συνδικαλιστών-συμβολαιογράφων, αλλά, όπως μαθαίνω, επιμένει ακόμη και στο Μαξίμου ότι δεν πρέπει να γίνει ούτε βήμα πίσω. Η μεταρρυθμιστική επιμονή Κυρανάκη είναι εκείνη που έχει φέρει σε δύσκολη θέση ακόμη και τη δίδυμη αδερφή της Ιωάννας Μάνδρου, που βλέποντάς την στα κανάλια νομίζω ότι είναι η έμπειρη συνάδελφος. Πάντως, ανεξάρτητα από τους υπουργούς και τους συνδικαλιστές, εκείνο που πρέπει να κρατήσει κανείς εν προκειμένω είναι ο αγώνας που δίνουν κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) για να παραμείνει το μπακαλόχαρτο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση κερδίζει μόνο ο Κυρανάκης. Γιατί πολύ απλά ομιλεί για το μέλλον και τον ρεαλισμό.