Την Πέμπτη θα συνεδριάσουν οι συμμετέχοντες στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, προκειμένου να εκλέξουν το προεδρείο τους. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, πρόεδρος της Εξεταστικής θα είναι ο βουλευτής της Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, έχοντας ως αντιπρόεδρο τη δικηγόρο, βουλευτή Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα. Για την απολύτως νευραλγική θέση του εισηγητή της Επιτροπής προορίζεται ο Θάνος Πλεύρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα προσέλθει για να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή. Από το ρεπορτάζ της στήλης προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός Υποδομών δείχνει διατεθειμένος να μιλήσει έξω απ’ τα δόντια, θεωρώντας την όλη διαδικασία χρυσή ευκαιρία για να ακουστούν μεγάλες αλήθειες. 

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Ο Μαρκόπουλος πρόεδρος της Εξεταστικής

Την Πέμπτη θα συνεδριάσουν οι συμμετέχοντες στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, προκειμένου να εκλέξουν το προεδρείο τους. Από τα λίγα που κατάφερα να μάθω, πρόεδρος της Εξεταστικής θα είναι ο βουλευτής της Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, έχοντας ως αντιπρόεδρο τη δικηγόρο, βουλευτή Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα. Για την απολύτως νευραλγική θέση του εισηγητή της Επιτροπής προορίζεται ο καλός νομικός και έμπειρος στις Εξεταστικές Θάνος Πλεύρης. Όσοι γνωρίζουν τα πρόσωπα κάνουν λόγο περί μιας κοινοβουλευτικής dream team.

Καταθέτει την Παρασκευή ο Καραμανλής

Και μια και αναφέρθηκα στα προκαταρκτικά για τη συγκρότηση της Εξεταστικής για τα Τέμπη, να σας πω ότι το πιο hot πρόσωπο της όλης διαδικασίας, που δεν είναι άλλο από τον πρώην υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα προσέλθει για να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή. Από το ρεπορτάζ που έκανα προκύπτει ότι ο Σερραίος πολιτικός δείχνει διατεθειμένος να μιλήσει έξω απ’ τα δόντια, θεωρώντας την όλη διαδικασία χρυσή ευκαιρία για να ακουστούν μεγάλες αλήθειες. Μάλιστα, δεν σας κρύβω ότι μου προξενεί μια κάποια εντύπωση ότι ο νεότερος Καραμανλής, σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑίους, δεν δείχνει να έχει κανένα άγχος, γιατί πολύ απλά δεν έχει και καμία ευθύνη στην όλη υπόθεση.