Καλή επιτυχία στη Νέα Αριστερά ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Με το καλημέρα και στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε καλή επιτυχία στην 9η κοινοβουλευτική ομάδα αυτής της Βουλής, όπως είπε τονίζοντας ότι «το γεγονός αυτό αυξάνει και τις υποχρεώσεις να τηρούμε τους χρόνους για να ακούγονται όλες οι απόψεις όπως αρμόζει στον κοινοβουλευτισμό».

«Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Το γεγονός ότι πληθαίνουμε αυξάνει την υποχρέωση της τήρησης των χρόνων για να διασφαλίζεται ότι όλοι ακουγόμαστε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανακοινώθηκε στη Βουλή και επίσημα η νέα ΚΟ της Νέας Αριστεράς

Ήταν λίγο αφότου ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και επίσημα η συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς με τους αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κάθονται στα ορεινά έδρανα, πίσω από την κοινοβουλευτική ομάδα της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (6/12) ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια από τον γ' αντιπρόεδρο του Βουλής Αθ. Μπούρα και καταχωρίστηκε στα πρακτικά η δήλωση για την ίδρυση της 11μελούς κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε επίσης, ότι ορίζει ως γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς την Πέτη Πέρκα (Φλώρινας) και ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Ευκλ. Τσακαλώτο (Β1 Β.Τ. Αθηνών) και Νάσο Ηλιόπουλο (Α' Αθηνών).

Κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», ο κ. Χαρίτσης όρισε ως εισηγητή της ΚΟ «Νέα Αριστερά» τον Δ. Τζανακόπουλο, και ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Ευκλ. Τσακαλώτο.