Μπαράζ συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΟΣΑ, εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών ενόψει του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, του οποίου προεδρεύει εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιεί η υπουργός Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, στο Παρίσι.

Ανήμερα της ονομαστικής της εορτής η κ.Κεραμέως έφτασε στην Πόλη του Φωτός και πριν καν το αεροπλάνο προσγειωθεί… σήκωσε μανίκια: Η αρχή έγινε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει ειδικότερα για το πυκνό μεταρρυθμιστικό έργο της νέας κυβέρνησης, τις προτεραιότητες και το μέχρι σήμερα έργο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και γενικότερα για το όραμα του Ο.Ο.Σ.Α και τη μέχρι σήμερα συμβολή του στη διαμόρφωση πολιτικών καθώς και για τις πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υφήλιος. Το μενού περιελάμβανε φυσικά και τα θέματα του επερχόμενου Global Strategy Group.

Στο Παρίσι από σήμερα για την Προεδρία του Global Strategy Group του Οργανισμού Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης...

Δημοσιεύτηκε από Niki Kerameus στις Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα του ΟΟΣΑ, Marco Daglio με τον οποίο διερεύνησε τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και Ο.Ο.Σ.Α σε θέματα καινοτομίας του δημοσίου τομέα, τα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα σε αυτή την κατεύθυνση και η συμβολή της καινοτομίας στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Συνέχεια στις συναντήσεις μας στο περιθώριο του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Εποικοδομητική συνεργασία με...

Δημοσιεύτηκε από Niki Kerameus στις Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε από την πλευρά της υπουργού η έναρξη λειτουργίας του αποθετηρίου πρακτικών καινοτομίας και οι σημαντικότερες εφαρμογές και υπηρεσίες που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Επιπλέον, η Κεραμέως ανέπτυξε τις κρίσιμες αλλαγές που έχουν συντελεστεί και συνεχίζουν να συντελούνται στον δημόσιο τομέα της χώρας μας καθώς και τα σημαντικά περιθώρια που παρέχει η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στον δημόσιο τομέα στη βελτίωση της λειτουργίας του και κατ’ επέκταση στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Σήμερα, πρώτη ημέρα συνεδρίασης του Global Strategy Group η Κεραμέως θα έχει συναντήσεις με στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης.