O καναπές του Παυλόπουλου και τα... γκολ του Μητσοτάκη

Πώς το έλεγε εκείνος ο μπάρμπας για την άψογη οργάνωση που υπήρχε την περίοδο της πανδημίας στα εμβολιαστικά κέντρα; «Τέτοια αλφαδιά, τέτοια τάξη δεν έχω ξαναδεί».

Βέβαια, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι γκρινιάρηδες και ξερόλες του διαδικτύου, ζηλωτές της άρνησης, είχαν πάντα έναν κακό λόγο να πουν ως πιο «ψαγμένοι» και μονίμως «υποψιασμένοι». Τώρα, θα μου πείτε, τι σχέση έχει αυτή η αναφορά με την τρέχουσα επικαιρότητα και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα; Και όμως μεγάλη! Αποδείχθηκε πως η στρατηγική της «αλφαδιάς», που προϋποθέτει επαγγελματισμό και σοβαρή οργάνωση, είναι αδιαμφισβήτητα το συγκριτικό πλεονέκτημα του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους προκατόχους του. Ειδικά απέναντι στο «χυμαδιό» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σαν χθες το 2017 υποδεχόταν στην Αθήνα τον Τούρκο πρόεδρο με ερασιτεχνική επιπολαιότητα, δίχως προετοιμασία, εντελώς ανέλεγκτα και «ατσούμπαλα» από την αρχή μέχρι το τέλος της επίσκεψής του.

Στο θλιβερό θέαμα εκείνης της επίσκεψης, η οποία έγινε στο άρπα κόλλα με εμάς επισπεύδοντες, αλησμόνητη έμεινε και η σκηνή όπου ο Ερντογάν είχε στριμώξει στον καναπέ του Προεδρικού Μεγάρου τον Προκόπη Παυλόπουλο, αραδιάζοντάς του σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση όλη την προκλητικά αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν προηγουμένως η ελληνική πλευρά είχε ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού με όρους σεβασμού της χώρας. Προσέξατε πως χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έβαλε τον Ερντογάν στη θέση του; Ξεχωριστά και όχι στον καναπέ του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ακόμη και σε αυτή τη λεπτομέρεια δεν πήρε χαμπάρι πως αν δώσεις θάρρος στον χωριάτη θα σου ανέβει στο κρεβάτι.

Οι μουσαφίρηδες κατέκτησαν την Α΄ Αθήνας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το προπύργιο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Πλέον από τη συγκεκριμένη οργάνωση έχει αποχωρήσει το 60% των μελών του κόμματος.

Κατά τον πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνών, δημοσιογράφο τώρα στο Κόκκινο Δημήτρη Χατζηνικόλα, η συγκεκριμένη ΝΕ ήταν «ομπρελοκρατούμενη». Από προχθές όμως πέρασε στα χέρια των «γεφυροποιών» και ολίγων ΠΑΣΟΚων, καθώς νέος γραμματέας της οργάνωσης μετά τις αποχωρήσεις των «αριστερών» του κόμματος εξελέγη ο δικηγόρος Δημήτρης Αγανίδης, ο οποίος θεωρείται μουσαφίρης στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν κάνω λάθος, προσχώρησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2019 ως μέλος της πρωτοβουλίας Γέφυρα, ηγετικά στελέχη της οποίας ήταν οι Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Βαλντέν, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Μουζέλης, Μαρία Ρεπούση, Αντώνης Λιάκος και άλλοι. Ο κ. Αγανίδης, για αυτό μνημόνευσα και τον πρώην πολιτευτή του κόμματος Δημήτρη Χατζηνικόλα, ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του τελευταίου στο Κόκκινο, όπου μεταξύ άλλων σχολίαζαν τη στάση των αποχωρησάντων με υπαινιγμούς ότι μπορεί να έχουν πάρει μαζί τους τις λίστες με τα ονόματα των απλών μελών ή όπως είπε ο κ. Αγανίδης «τους παίρνουμε τηλέφωνα να παραδώσουν και δεν το σηκώνουν».

Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά τη συνέντευξη του κ. Αγανίδη στο Κόκκινο η ΝΕ Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έχουν μείνει τρεις και ο κούκος, καθώς αποχωρεί και κόσμος που δεν ανήκει στην Ομπρέλα, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τους βουλευτές Δημήτρη Τζανακόπουλο και Νάσο Ηλιόπουλο, που εξελέγησαν στην Α΄ Αθήνών με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, να παραδώσουν τις έδρες τους.

Δεν... χωράνε στα ίδια πάνελ

Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί στα τηλεοπτικά πάνελ να συμμετέχουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Αριστερά είναι κάτι που υποδηλώνει δειλία και φόβο. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται πιστευτό το αφήγημα ότι μια τέτοια επιλογή οφείλεται στην περιφρούρηση της ενότητας του προοδευτικού χώρου, ώστε να μην επωφελούνται από τις ενδεχόμενες αντιπαραθέσεις μεταξύ πρώην και νυν συντρόφων ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ. Εξάλλου, αν κάποιοι ανέδειξαν ως πολιτικούς εχθρούς, υπονομευτές και πέμπτη φάλαγγα τους συγκεκριμένους ανθρώπους, δηλαδή τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, που τώρα τάχα μου πάνε να το παίξουν θιασώτες της ομαλότητας και της ενότητας του αριστερού χώρου.

Στο τέλος και αυτή η τάχα μου «καλοπροαίρετη» στάση τους, που δήθεν γίνεται για το καλό της Αριστεράς, να δείτε πως θα εξελιχθεί σε βαρύ «κατηγορώ» με καταγγελίες ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίνουν βήμα στους «11» και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

*Ως φορέας της γνωστής λαϊκίστικης προπαγάνδας των απανταχού «υποψιασμένων», που θέτουν ερωτήματα του τύπου «τι μας κρύβουν;» ώστε να φτιάχνουν κλίμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ο «πάντα καλά ενημερωμένος» Ευάγγελος Αντώναρος. Συνεπώς δεν μας προξενεί εντύπωση αυτό που έγραψε χθες στο Facebook: «Οι δημόσιες κοινότοπες τοποθετήσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν (όπου δεν επετράπη η υποβολή ερωτήσεων) δεν ξεκαθαρίζουν τι ειπώθηκε και ενδεχομένως τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες για μιάμιση ώρα. Αυτό είναι το ζουμί. Που ίσως το μάθουμε κατόπιν εορτής. Δηλαδή αφού έχουν γίνει οι “υποχωρήσεις” για τις οποίες μας έχει προϊδεάσει ο Μητσοτάκης». Άραγε πριν το γράψει επικοινώνησε και με τον Π. Παυλόπουλο;

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 8/12