Οι σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ είναι σχέση λατρείας… το δήλωσε άλλωστε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αντιδικήσει ή διαφωνήσει μαζί του.

Ποτέ, μέχρι σήμερα… πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Για αυτό ήρθε άλλωστε να τοποθετηθεί από βήματος της Βουλής, όπως ο ίδιος δήλωσε και να απαντήσει στον σάλο που έχει δημιουργήσει η τροπολογία για τους μετανάστες και την νέα μορφής άδεια διαμονής που θα θεσμοθετηθεί όταν ψηφιστεί η εν λόγω διάταξη από Δευτέρα.

Όμως ο κ. Γεωργιάδης όσα είπε και διευκρίνισε σχετικά με την τροπολογία τα είχε πει νωρίτερα κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας για το μινι ασφαλιστικό… Το μόνο που αποτέλεσε είδηση, ήταν πως απάντησε και μάλιστα διαφώνησε για πρώτη φορά με τον Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε ακόμα: Βουλή: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αντίθεση Σαμαρά στην τροπολογία για τους μετανάστες

Άλλωστε  ο υπουργός Εργασίας το δήλωσε ανοιχτά στην Βουλή ότι δεν ήρθε να απαντήσει στον αγαπημένοι του Αντώνη Σαμαρά… αλλά τελικά απάντησε! «Η παρέμβαση μου δεν είναι απάντηση στον αγαπημένο μου Αντώνη Σαμαρά που του έχω λατρεία, είναι γνωστό αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν ισχυρίζομαι ότι η διάταξη θα λύσει το πρόβλημα. Μια ασπιρίνη είναι. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με μόνιμες μετακλήσεις εργαζομένων από το εξωτερικό με χώρες που θα συνάψουμε διακρατικές συμφωνίες», επισήμανε, λέγοντας ότι κάνει επαφές γι’ αυτές, προκειμένου να φέρουν εργάτες. Παράλληλα, η τροπολογία δίνει άδεια εργασίας σε 25.000 Ουκρανούς που βρίσκονται στη χώρα και δεν μπορούν να δουλέψουν.

Διαβάστε ακόμα: Τροπολογία για μετανάστες: Το υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του parapolitika.gr - Ποιοι παίρνουν άδεια διαμονής

«Οι ανησυχίες ότι η διάταξη αλλάζει τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας δεν είναι αληθινές», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι άδικο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εμφανίζεται ως οπαδός της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. «Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που κατηγορείται ως ιθύνων νους των pushbacks από τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης να είναι οπαδός των ανοιχτών συνόρων;». Η τροπολογία προσπαθεί να βάλει τέλος στο χάος σε μία ομάδα εργαζομένων που ζουν σε γκρίζο καθεστώς. Θα γίνεται έλεγχος του ποινικού μητρώου, ενώ δεν θα αφορά άλλους. «Η διάταξη παραμένει μία από τις πιο αυστηρές ως προς τη μεταναστευτική πολιτική και καθιστά την Ελλάδα που μόνο πόλος έλξης των λαθρομεταναστών δεν είναι», είπε, καλώντας τους βουλευτές να την υπερψηφίσουν.

Καλώ όλους τους συναδέλφους να υποστηρίξουν την παρούσα διάταξη είπε και επανέλαβε πως «Δεν αντιδικώ με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, είμαι στην διάθεση του να εξηγήσω τα πάντα και δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας και ανησυχίας»  είπε κλείνοντας ο υπουργός Εργασίας.