Xαμός έγινε το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή την αποκάλυψη του parapolitika.gr, σε σχέση με την προωθούμενη τροπολογία των Άδωνι – Καιρίδη, με την οποία θα δοθεί άδεια εργασίας σε όσους παρανόμως διαμένουν στην Ελλάδα επί τρία χρόνια μέχρι την 30η Νοεμβρίου. Από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» η είδηση, στο Μαξίμου άρχισαν να αναζητούν ποιος είχε αποκαλύψει το φοβερό και τρομερό μυστικό. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη Big Mouth του powergame.gr το «βαθύ λαρύγγι» που έσπευσε να δώσει το θέμα, κάνοντας άνω κάτω την κυβερνώσα παράταξη είναι το επίσημο site της Βουλής, στο οποίο είχε αναρτηθεί μια μέρα πριν η επίμαχη τροπολογία.

Σημειώνεται ότι με το που αναρτήθηκε στο parapolitika.gr το σχετικό δημοσίευμα, επικράτησε ένας πανικός, με τους υπουργούς Παπασταύρου, Άδωνη και Καιρίδη, να καταστρώνουν το σχέδιο αντεπίθεσης. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών, σύμφωνα με τη στήλη, υπήρξε επικοινωνία από τις Βρυξέλλες, του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρώτο να ζητά από τον δεύτερο, να σπεύσει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις επί της επίμαχης τροπολογίας. 

Και εκεί που είχαν αρχίσει να αποκλιμακώνονται τα πράγματα, «έσκασε» η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, για να βάλει φωτιά στα εσωκομματικά τόπια. Όπως αναφέρει το Big Mouth, ο πρώην πρωθυπουργός, που το τελευταίο διάστημα κρατά κάποιες αποστάσεις από το Μαξίμου, απέφυγε να μιλήσει τόσο με τον Σταύρο Παπασταύρου, όσο και με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Απεναντίας, με το άκουσμα της σχετικής είδησης, άρχισε τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές του περιβάλλοντός του, καθιστώντας τους, κοινωνούς της οργής του. 

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Χαμός με την τροπολογία για τους μετανάστες

– Ένας σχετικά μεγάλος χαμός έγινε το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή την αποκάλυψη του site parapolitika.gr, σε σχέση με την προωθούμενη τροπολογία των Άδωνη – Καιρίδη, με την οποία θα δοθεί άδεια εργασίας σε όσους παρανόμως διαμένουν στην Ελλάδα επί τρία χρόνια μέχρι την 30η Νοεμβρίου. Από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» η είδηση, στο Μαξίμου άρχισαν να αναζητούν το «βαθύ λαρύγγι» που είχε αποκαλύψει το φοβερό και τρομερό μυστικό. Κάπου εκεί θυμήθηκα τον συγχωρεμένο τον πατέρα Μητσοτάκη, που έλεγε ότι στην Ελλάδα πριν αρχίσεις να ψάχνεις συνωμοσίες ή να κάνεις σενάρια, θα ήταν πιο ωφέλιμο να ψάξεις να βρεις ποιος έχει κάνει τη… μακακία. Επειδή τυγχάνει να βρίσκομαι στο διπλανό γραφείο με τα παιδιά του parapolitika.gr, αποκαλύπτω σήμερα το «βαθύ λαρύγγι» που έσπευσε να δώσει το θέμα, κάνοντας άνω κάτω την κυβερνώσα παράταξη. Είναι το επίσημο site της Βουλής, στο οποίο είχε αναρτηθεί μια μέρα πριν η επίμαχη τροπολογία. Τόσο απλά.

Ο χωρίς λόγο πανικός

-Με το που αναρτήθηκε στο parapolitika.gr το σχετικό δημοσίευμα, επικράτησε ένας πανικός, με τους υπουργούς Παπασταύρου, Άδωνη και Καιρίδη, να καταστρώνουν το σχέδιο αντεπίθεσης. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών, μαθαίνω ότι υπήρξε επικοινωνία από τις Βρυξέλλες, του προέδρου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη, με τον πρώτο να ζητά από τον δεύτερο, να σπεύσει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις επί της επίμαχης τροπολογίας. Πράγματι, ο Άδωνις πήγε στην Επιτροπή και άρχισε να κάνει λιανά τα όσα προέβλεπε η επίμαχη ρύθμιση. Σχεδόν ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα non paper, που επίσης εξηγούσε τα προβλεπόμενα στη νομοθετική ρύθμιση.

Απρόβλεπτη παρέμβαση Σαμαρά

-Και εκεί που είχαν αρχίσει να αποκλιμακώνονται τα πράγματα, «έσκασε» η δήλωση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, για να βάλει φωτιά στα εσωκομματικά τόπια. Όπως μαθαίνω, ο Μεσσήνιος πολιτικός, που το τελευταίο διάστημα κρατά κάποιες αποστάσεις από το Μαξίμου, απέφυγε να μιλήσει τόσο με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, όσο και με τον υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη. Απεναντίας, με το άκουσμα της σχετικής είδησης, άρχισε τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές του περιβάλλοντός του, καθιστώντας τους, κοινωνούς της οργής του. Παράλληλα, έδωσε εντολή προς τον στενό συνεργάτη του Νίκο Τσούτσια, να ξεκινήσει να γράφει τη δήλωση, με την οποία έκανε γνωστό ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία.