Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να κάνει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του µακριά από την Αθήνα, στις ΗΠΑ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει εικόνα δηµοσκοπικής κατάρρευσης, δεν έφερε χαµόγελα στην Κουµουνδούρου, αλλά προβληµατισµό και νεύρα. Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται πρόθυµος να αλλάξει τα πλάνα του. Αντιθέτως, διαβεβαίωνε συνεργάτες του ότι θα επικοινωνεί όποτε χρειάζεται διαδικτυακά µαζί τους.

Παγκόσμιο τουρ για τον Κασσελάκη

Αλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει και άλλα ταξίδια στο πρόγραµµά του, καθώς έχει προγραµµατίσει να κάνει παγκόσµια περιοδεία ουσιαστικά, περνώντας από ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότια Αφρική και Ευρώπη, ώστε να δηµιουργήσει δεξαµενές ψηφοφόρων για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον απόδηµο Ελληνισµό, ενόψει και της εφαρµογής της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές. Αν στη διάρκεια αυτών των πολύ µεγάλων ταξιδιών προσθέσει κανείς και το διάστηµα που θα χρειαστεί για τη σύντοµη θητεία του στον Στρατό, είναι δεδοµένο πως θα τον βλέπουν πολύ αραιά στην Κουµουνδούρου.

Οριστικά στο πλευρό του Τσίπρα ο Καλπαδάκης

Την ίδια ώρα, στα ταξίδια το έχει ρίξει και ο Αλέξης Τσίπρας, που µετά την Ιταλία επισκέφθηκε τη Γαλλία, όπου είχε συνάντηση και µε τον Σοσιαλιστή, πρώην πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα, είχε στο πλευρό του και τον διπλωµατικό του σύµβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος έχει αναλάβει να συµβουλεύει και τον Στέφανο Κασσελάκη. Με αφορµή το κοινό ταξίδι, οι κακές γλώσσες λένε ήδη ότι ο Καλπαδάκης έχει ουσιαστικά σταµατήσει να συνεργάζεται πλέον µε τον Στέφανο Κασσελάκη και έχει επιστρέψει αποκλειστικά και οριστικά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 16/12