Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Πολιτικά είναι κοντά στη «Νέα Αριστερά», έχοντας προσωπική σχέση µε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Βλέπει, όµως, ότι τα ποσοστά του σχήµατος δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά, µε αποτέλεσµα να µην υπάρχουν ελπίδες εκλογής. Γι’ αυτό και ακούω ότι ρίχνει δίχτυα προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει καλή σχέση µε τον Νίκο Ανδρουλάκη από την εποχή που συνυπήρχαν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον αν ο πρόεδρος Νίκος έκανε τέτοιο µεγάλο άνοιγµα. Άλλωστε, στο ευρωψηφοδέλτιο του άλλοτε κραταιού Κινήµατος θα βρίσκεται άλλος ένας πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Χρυσόγονος.

*Διαβάστε εδώ: Κούλογλου στα Παραπολιτικά 90.1: Μη ρεαλιστικός ο στόχος Κασσελάκη για πρωτιά στις Ευρωεκλογές, προετοιμάζει την αποχώρησή του

Όσο για τον πρόεδρο Νίκο, µια χαρά θα τον βόλευε µια τέτοια προοπτική, αφού αφενός θα καταδείκνυε προς πάσα κατεύθυνση πως θα µπορούσε να καταστεί πόλος συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την Κεντροαριστερά, αφετέρου θα έκοβε ακόµα περισσότερο τα φτερά του συνονόµατού του που φέρει το βαρύ επώνυµο Παπανδρέου, µε τον οποίο βρίσκονται εδώ και καιρό σε ψυχική απόσταση, την οποία µάλιστα κάθε άλλο παρά µπαίνουν στη διαδικασία να κρύψουν...

Τώρα, το αν θα βγουν στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη οι κινήσεις αυτές ή αν θα γυρίσουν µπούµερανγκ θα το δείξει το όχι και τόσο απώτερο µέλλον.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 23/12/2023