Δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία που αντιμετωπίζει εσωκομματικά ζητήματα με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και στα υπόλοιπα κόμματα γίνεται ένας μικρός χαμός. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, στο ΠΑΣΟΚ έχει χαθεί ολίγον η μπάλα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναζητεί λύσεις. Βλέποντας το «γαλάζιο» αντάρτικο και θέλοντας να κάνει πίσω ολοταχώς, ο Ανδρουλάκης εξετάζει σοβαρά το σενάριο να βγει και να πει άμεσα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο είναι να συνταχθούν με το νομοθέτημα περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ανδρουλάκης είτε θα απέχει είτε θα καταψηφίσει το νομοθέτημα.

Πάντως, εκτός από τα σχέδια για το «πίσω ολοταχώς» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εσχάτως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει ν’ ασχοληθεί πιο ενεργά και με το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Για την ακρίβεια, αυτήν τη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να κάνει focus στον Γιάννη Λαβράνο.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Μια και αναφέρθηκα στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, να σας πω ότι εκτός από τη ΝΔ, και στα υπόλοιπα κόμματα γίνεται ένας μικρός χαμός. Για παράδειγμα, στο ΠΑΣΟΚ του συντρόφου Ανδρουλάκη έχει χαθεί ολίγον η μπάλα, με τον πρόεδρο να αναζητεί διέξοδο στο αδιέξοδό του. Έτσι, λοιπόν, ο αρχηγός Νίκος, βλέποντας το «γαλάζιο» αντάρτικο και θέλοντας (προφανώς) να κάνει πίσω ολοταχώς, εξετάζει σοβαρά το εξής σενάριο. Να βγει και να πει άμεσα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να συνταχθούν με το νομοθέτημα περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης είτε θα απέχει είτε θα καταψηφίσει το νομοθέτημα.

…και η… επιστροφή στις υποκλοπές

– Πάντως, εκτός από τα σχέδια για το «πίσω ολοταχώς» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εσχάτως ο πρόεδρος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει ν’ ασχοληθεί πιο ενεργά και με το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Για την ακρίβεια, αποφάσισε να κάνει ό,τι απέφυγε την περίοδο που προέκυψε το θέμα της παρακολούθησής του. Αν δεν με παραπλανά η ΠΑΣΟΚική μου πηγή, αυτήν τη φορά ο πρόεδρος Νίκος σκοπεύει να κάνει focus στον μεγαλοεπιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, που μέχρι πρότινος κανείς δεν τολμούσε ούτε καν να ψελλίσει το όνομά του. Και επειδή στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί να «ακουμπήσει» τον Λαβράνο, είπαν να εκμεταλλευτούν τη σχετική αδυναμία, βγάζοντας για τα καλά στη σέντρα τον «Κολοσσό της Κέρκυρας».