Τη συζήτηση και τα σενάρια που διακυνούνται το τελευταίο διάστημα τα οποία θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αναλάβει έναν ευρωπαϊκό ρόλο, έκλεισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη του στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, ο πρωθυπουργός. «Προτιμώ απείρως να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη απ’ το να εκπροσωπώ την Ευρώπη στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας τέλος στην όλη κουβέντα. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, αυτό που φάνηκε από τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προδώσει την προεκλογική του υπόσθεση, ακόμη και αν αρχίσουν να τον αποθεώνουν Ευρωπαίοι ηγέτες. 

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Δέκα και βάλε χρόνια ζωής (αν και διανύει το 84ο έτος της ηλικίας της) εκτιμώ πως έδωσε στη θεία μου από τα Χανιά η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ και τον συναγωνιστή Κουβαρά. Η θεία μου, που με είχε πάρει από το πρωί τηλέφωνο, γνωρίζοντας τη σχέση μου με τον Κουβαρά, προσπαθούσε να μάθει αν ο καλός συνάδελφος θα ρωτούσε τον πρωθυπουργό για τα σενάρια που τον εμφανίζουν να εγκαταλείπει το Μαξίμου (και κατ’ επέκταση την ίδια τη θεία μου), προκειμένου να αναλάβει έναν ευρωπαϊκό ρόλο. Τελικώς, όπως είχα προβλέψει, ο αρχηγός Κυριάκος, απόλυτα συνεπής στην προεκλογική υπόσχεση που είχε δώσει στην 84χρόνη συμπαθέστατη συμπατριώτισσά του από τα Χανιά, έσπευσε να κλείσει τη σχετική (άκαιρη) και ενοχλητική συζήτηση. «Προτιμώ απείρως να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη απ’ το να εκπροσωπώ την Ευρώπη στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος Μητσοτάκης, βάζοντας τέλος στην όλη κουβέντα.

– Αν και δεν θέλω να χαλάσω το πάρτι που έχει στήσει από χθες το απόγευμα η θεία μου, δεν νομίζω ότι θα περίμενε κανείς (ούτε καν ο Κουβαράς, που τον ρώτησε) να βγει ο πρωθυπουργός και σε πανελλήνια μετάδοση να αποκαλύψει ότι σκέφτεται προς τα τέλη του χρόνου, δηλαδή σε περίπου έντεκα μήνες, να εγκαταλείψει την εγχώρια πολιτική σκηνή. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε σε ταινία που θα γυριζόταν για την πολυτάραχη ζωή ενός Έλληνα ηγέτη που ακούει στο επώνυμο Μητσοτάκης. Επειδή, όμως, όλα αυτά θα κριθούν σε άλλο χρόνο, επιμένω ότι ο πρόεδρος Κυριάκος, ακόμη κι αν αρχίσουν να τον αποθεώνουν Μακρόν, Σολτς και καμιά δεκαριά ακόμη Ευρωπαίοι, δεν πρόκειται (αυτό διέκρινα στα μάτια του) να προδώσει την υπόσχεση που έχει δώσει στη θεία μου στα Χανιά. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι χθες της έδωσε δέκα χρόνια ζωής, παραμένει ζωντανή εκτός από τη θεία μου και η ελπίδα, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, να δει τον πρόεδρο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει ευρωπαϊκό ρόλο έπειτα από πέντε-έξι χρόνια.