Μια απρόσμενη συνάντηση στο θέατρο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος την Δευτέρα (05/01), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να δει την παράσταση «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» στο θέατρο Άλμα, με θέμα το προσφυγικό. Εκεί συνάντησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Χθες παρακολούθησα την παράσταση “το αγόρι με τις δυο καρδιές”. Μια παράσταση αφιερωμένη στον αγώνα των ξεριζωμένων από τον τόπο τους. Αυτών που η ζωή τούς ανάγκασε να αφήσουν μια καρδιά πίσω στην πατρίδα τους αναζητώντας ένα καινούριο σπίτι. Η καθεμία ιστορία μετανάστευσης είναι μοναδική, αλλά και κοινή για όσους ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο. Γιατί η γλώσσα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς είναι πανανθρώπινη, γεμάτη πόνο, αγωνία, ελπίδα και αγάπη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Instagram.

Δείτε την ανάρτησή του:


Δύο λόγια για το έργο

Το έργο φέρνει στη θεατρική σκηνή την αληθινή ιστορία μιας οικογένειας προσφύγων και το μήνυμα της αλληλεγγύης. Το βιβλίο των Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι γράφτηκε το 2018, ενώ εκδόθηκε το 2020σημειώνοντας εκδοτική και θεατρική επιτυχία. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022 στο Wales Millennium Centre– σε θεατρική προσαρμογή του Φιλ Πόρτερ – ενώ ένα μήνα αργότερα, παρουσιάστηκε στο National Theatre του Λονδίνου, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης που ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα υπογράφει ο Τάκης Τζαμαργιάς και τη μουσική ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Η αληθινή ιστορία μίας οικογένειας προσφύγων – αυτής των συγγραφέων – που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της από τους Ταλιμπάν παρουσιάζεται στο θεατρικό σανίδι καταγράφοντας την αγωνία της προσφυγιάς, τις στιγμές χαράς αλλά και της απελπισίας. "Η νέα πατρίδα” περιμένει "το αγόρι με τις δυο καρδιές” μα πάνω από όλα πρόκειται για έναν ύμνο στην ελπίδα, το θάρρος, την αλληλεγγύη και την αγάπη.