Η...γκάφα και η λογοκρισία

Γκάφα Κασσελάκη που τον υποχρέωσε σε διάστημα μιας ώρας σε άτακτη «αυτολογοκρισία» ή επιπόλαιη προσέγγιση των θεμάτων λόγω άγνοιας και απειρίας; Τι εννοώ; Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, στο οποίο μαζί με τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Στ. Φάμελλο, και την τομεάρχη Εσωτερικών, Π. Πούλου, προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου των ομογενών. Στο βίντεο αυτό, ο Στ. Κασσελάκης έκλεινε την παρέμβασή του σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Διότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς καταλόγους για να μπορεί να ψηφίσει κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας στις ευρωεκλογές από όπου και να είναι, αλλά να μην το εφαρμόζουμε στις βουλευτικές εκλογές. Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δεν την αποδέχεται. Εάν όντως θέλουν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης, εμείς είμαστε εδώ. Η ερώτηση είναι: το θέλουν;».

Ουσιαστικά, ο κ. Κασσελάκης ζητούσε από την κυβέρνηση την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, κάτι που το είχε αφήσει ανοιχτό ως ενδεχόμενο παλαιότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, αλλά απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσαν και κάποιοι έκαναν εικασίες για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Π. Μαρινάκης εξηγούσε βέβαια πως αυτή η ρύθμιση απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 200 εδρών. Μέσα σε διάστημα περίπου μιας ώρας από την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο με την αναφορά του κ. Κασσελάκη για καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου έστειλε «Ορθή Επανάληψη», στην οποία είχε απαλειφθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα. Συγκεκριμένα, το διορθωτικό κείμενο ανέφερε: «Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ηλεκτρονικός εκλογικός κατάλογος αλλά να μη χρησιμοποιείται ώστε να ψηφίσει κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας όπου και αν βρίσκεται στις ευρωεκλογές. Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δεν την αποδέχεται. Εάν όντως θέλουν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης, εμείς είμαστε εδώ. Η ερώτηση είναι: το θέλουν;». Εν τω μεταξύ, το κωμικά οξύμωρο σε αυτή τη «διόρθωση» είναι πως στο βίντεο παίζει η αναφορά του Στ. Κασσελάκη στις βουλευτικές εκλογές, ενώ στην «ορθή επανάληψη» γίνεται αναφορά μόνο στις ευρωεκλογές.

Ο "Θυμωμένος», Ο Αγενής και ο Τζαμπατζής


«Λούφαξε» ο Παύλος Πολάκης μετά το «άδειασμα» που του επιφύλαξε η Κουμουνδούρου με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε στον γνωστό γελοιογράφο Ηλία Μακρή, θέμα που αναδείξαμε χθες από αυτή εδώ τη στήλη, αλλά για να μη φανεί πως είναι και τζάμπα μάγκας απάντησε επιλεκτικά στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που τον είχε καταγγείλει για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων και γελοιογράφων. Εν τω μεταξύ, άλλος έχει το όνομα και άλλος διεκδικεί με όρους επικοινωνιακού ναρκισσισμού τη χάρη. Ο Γεωργιάδης φέρει το όνομα Άδωνις, αλλά ο Πολάκης παριστάνει στα σόσιαλ μίντια τον «θεό της ομορφιάς και της επιθυμίας».

Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι την ανάρτηση-απάντηση στον Γεωργιάδη τη συνόδευσε με δύο φωτογραφίες της αφεντομουτσουνάρας του; Τέτοια ωραιοπάθεια πια με την εικόνα του;

Αυτό που έγραψε ο Π. Πολάκης για τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν το εξής:
«“Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΚΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ”
…πανάρχαιο σφακιανό ρητό
από το οποίο δεν θα λοξοδρομήσω ποτέ!!!!!
ΥΓ.: Γεωργιάδη, εγώ σίγουρα δεν είμαι “αγενής” στους
αξιοπρεπείς και τίμιους ανθρώπους, εσύ σίγουρα είσαι “αδιευκρίνιστος” για 400.000 ευρώ
με δικαστική βούλα, δηλαδή
ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ!! Βγήκες
να υπερασπίσεις και “δημοσιογράφους-γελοιογράφους” της λίστας Πέτσα ή ΚΕΕΛΠΝΟ,
αντί να κρυφτείς!!!».

Δεν πρόλαβα να δω μέχρι αργά χθες το βράδυ αν του απάντησε ο Γεωργιάδης, αλλά δεν με απασχολεί κιόλας. Όμως επειδή ο Π. Πολάκης, που λόγω της βουλευτικής
του ιδιότητας έπαιρνε ευνοϊκά σπαστά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, συνεχίζει να παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής και της εντιμότητας απέναντι στους δημοσιογράφους, προσβάλλοντάς τους συστηματικά και αδιακρίτως, ίσως θα πρέπει να γνωρίζει πως κάποιοι για να τον καλύψουν στις Σπέτσες μπορεί να πλήρωσαν και από την τσέπη τους, ενώ ο ίδιος ανέχτηκε να του πληρώσει τα έξοδα ο «αδιευκρίνιστος» μέχρι τώρα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Εκτός και αν πήγε στις Σπέτσες, εφόσον είναι τόσο υπερήφανος, με λεφτά δικά του, όπως έκαναν κάποιοι δημοσιογράφοι που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους δίχως
να τους σιτίζει με «δάνεια» ο Κασσελάκης.

Οι καλές εποχές πέρασαν πλέον...


Οι σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται ότι βρίσκονται σε δοκιμασία. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο Παππάς έχει τεθεί στο περιθώριο γύρω από τα ζητήματα που σχετίζονται με την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος, καθώς υπάρχουν άλλοι που επηρεάζουν με τις εισηγήσεις τους τον Κασσελάκη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην μπορεί να πουλήσει προς τα έξω το «ατομικό» του παραγοντιλίκι, όπως έκανε τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογή του «αυτοδημιούργητου» αρχηγού, εμφανιζόμενος δίπλα του ως «συνεταίρος» του κόμματος και φυσικός αυτουργός της επιτυχίας του να κερδίσει την Έφη Αχτσιόγλου. Στις Σπέτσες ο Ν. Παππάς με τον Σ. Κασσελάκη ήταν σε απόσταση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχαν πολλά πάρε δώσε του τύπου «Νίκο μου, αγόρι μου», «Στέφανε, παλικαρά μου». Η συνεργασία τους περιγράφεται εντελώς τυπική και ψυχρή. Για να δούμε τι θα δούμε στο τέλος!

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 24 Ιανουαρίου