Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και το Δημογραφικό

Με τους εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος συναντήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης
Θεοδωρικάκος. «Συζητήσαμε τις προτάσεις τους, που αφορούν την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την αναζωογόνηση της ελληνικής κοινωνίας μέσω μιας σύγχρονης οικογενειακής πολιτικής. Αυτά τα θέματα πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων μας. Να συνεργαστούμε για να πετύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα. Για το καλό της κοινωνίας μας, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στα χρόνια που έρχονται», έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζοντας και φωτογραφίες με τους θεσμικούς παράγοντες των πολυτέκνων. Σημειωτέον ότι ο Τ. Θεοδωρικάκος με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δεν ασχολείται ευκαιριακά, καθώς το είχε αναδείξει ως μείζονα προτεραιότητα και κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του τελευταίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Οι στόχοι για τη Δυτική Αττική

Την έμφαση που δίνει η νέα περιφερειακή Αρχή της Αττικής στην καινοτομία, στην ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών start-ups ανέπτυξε ο Νίκος Χαρδαλιάς στον χαιρετισμό του στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ για το 2024. Στην παρέμβασή του ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην παραγωγικότητα της Αττικής που συγκεντρώνει σχεδόν το 51% των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της χώρας και αποτελεί το «κλειδί» για την ανάκαμψη των οικονομικών και αναπτυξιακών μεγεθών της πατρίδας μας. «Με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ για την πολιτική της συνοχής, η Ελλάδα με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2% θα επανέλθει σε επίπεδα προ κρίσης σε 15 έτη, ενώ με ρυθμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής κατά 3% κατά έτος, η περίοδος επαναφοράς μειώνεται στα μισά», επεσήμανε.

Οι... ταξιτζήδες και τα πανεπιστήμια!

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί η είδηση πως ο σύλλογος ιδιοκτητών ταξί του Νομού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης με αφορμή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Προσωπικά δεν μου προξενεί καμία εντύπωση πως οι οδηγοί ταξί πήραν θέση επί του θέματος, καθώς ως γνωστόν η συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών εντάσσεται στη σφαίρα των «λαϊκών επιστημόνων». Δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις σε ταξί και ο οδηγός που σε μεταφέρει στον προορισμό σου να μη γνωρίζει τα πάντα. Άπαντες σχεδόν είναι σε θέση να προβούν σε γεωπολιτικές και οικονομικές αναλύσεις.

Τα κατέχουν σχεδόν όλα σε επίπεδο γνώσεων και ως εκ τούτου μπορεί να διεκδικήσουν το δικαίωμα της εκφοράς τεκμηριωμένης άποψης και για το αν πρέπει ή όχι η χώρα μας να προχωρήσει στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο Stefanos ψάχνει διπλωματικό σύμβουλο

Σε αναζήτηση διπλωματικού συμβούλου φέρεται να βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε ως «δανεικό» τον Ε. Καλπαδάκη, που του είχε «κληροδοτήσει» ο Α. Τσίπρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καλπαδάκης, που έζησε μεγάλες στιγμές με τον Κασσελάκη στην Κύπρο, όταν του έκανε νοήματα για να σταθεί σε στάση προσοχής την ώρα που κατέθετε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και ακουγόταν ο εθνικός ύμνος, φέρεται να μην επιθυμεί τη συνεργασία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ή θα επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών ή θα παραμείνει στο πλευρό του Τσίπρα, ο οποίος τον έχει ανάγκη για να τον συμβουλεύει στις επαφές που κάνει με αξιωματούχους της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

«Να βάλουμε πάλι πλάτη»

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος, είχε τον πρώτο λόγο στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκείνο που προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε δεν υπήρχε καμία αναφορά στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Ν. Ρωμανό.

Ο Γ. Μπρατάκος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της ΝΔ ανέφερε: «Βρίσκομαι με χαρά ανάμεσά σας και θέλω να σας ευχαριστήσω για την πραγματικά σπουδαία δουλειά που κάνατε στις εθνικές εκλογές του 2023, οι οποίες, τολμώ να πω, ήταν πιο σημαντικές από τις εκλογές του 2019. Και ευτυχώς που είχατε δύναμη, κέφι και μεράκι να δουλέψετε για την παράταξη, έτσι ώστε να τις κερδίσουμε, να γίνει ξανά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να μπορέσει σε αυτή την τετραετία να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε τα παιδιά μας, τα παιδιά όλων των Ελλήνων, να έχουν ένα καλύτερο μέλλον». Στη συνέχεια τους κάλεσε να βάλουν πλάτη και για τη μάχη των ευρωεκλογών. Όπως είπε: «Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να βάλουμε και πάλι τα δυνατά μας. Και θέλει για ακόμη μια φορά δουλειά από όλους, από τα στελέχη, τους γραμματείς και τους βουλευτές μας, για να έχουμε καλά αποτελέσματα και στις ευρωεκλογές».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»