Με Έλληνες φοιτητές στη Βουλγαρία και μέλη της ΟΝΝΕΔ Σόφιας συναντήθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του στη γειτονική χώρα, ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των νέων φοιτητών στη Βουλγαρία, επαινώντας το πάθος τους για πολιτική που εκδηλώνεται ακόμη και από μία ξένη χώρα.

Άλλωστε και ο ίδιος, όπως είπε, προέρχεται από τα σπλάχνα της Οργάνωσης, έχοντας διατελέσει Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια της ΟΝΝΕΔ. Ενώ με την ιδιότητα αυτή εξελέγη Πρόεδρος του EDS, φοιτητικής οργάνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην δυνατότητα -πλέον- επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στις Ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «αποτελεί μία γέφυρα που ενώνει τον απανταχού Ελληνισμό με την Ελλάδα, του δίνει βήμα προκειμένου να συνδιαμορφώσει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας».

Απαντώντας, σε ερωτήσεις των νέων σπουδαστών για τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τόνισε πως η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες διεθνώς που δεν έχουμε μη κρατική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Η Κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει το τοπίο, βασιζόμενη στο Σύνταγμα και στη διεθνή πρακτική, φέρνοντας ένα νομοσχέδιο που θα εκσυγχρονίζει τη χώρα μας σε αυτό το πεδίο», κατέληξε.

papastavrou1
(Από τη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου με μέλη της ΟΝΝΕΔ Σόφιας και Έλληνες που σπουδάζουν στη Βουλγαρία)


Στο τέλος, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Σόφιας του επεφύλαξαν μια όμορφη έκπληξη, «αναθέτοντας» του να κόψει την παραδοσιακή τους βασιλόπιτα, τηρώντας έτσι τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Παπασταύρου μετέβη σήμερα, Δευτέρα, στη Σόφια, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Assen Vassilev, κατόπιν πρόσκλησής του.