Αγωγή σε στενό του φίλο έκανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής για δανεικά κι αγύριστα, που φθάνουν τα 47.800 ευρώ. Όπως αποκαλύπτεται από την αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2023, είχε δανείσει το 2009, πριν εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς με το ΠΑΣΟΚ, το ποσό των 47.800 ευρώ στον Σωτήρη Αλεπού, επιχειρηματία στον χώρο του real estate, της εστίασης και των εκδηλώσεων, ο οποίος λειτουργεί τον πολυχώρο εκδηλώσεων «Βαρυμπόμπη Club».


Παναγιώτης Κουρουμπλής: "Χάριν της φιλίας μας αποφάσισα να του σταθώ"

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει στην αγωγή του: «Με τον εναγόμενο μας συνέδεε μέχρι πρότινος στενή φιλική σχέση πολλών ετών. Τον Ιανουάριο του 2009, λοιπόν, με προσέγγισε και αφού μου εξέθεσε ότι βρισκόταν σε μεγάλη οικονομική στενότητα την περίοδο εκείνη και είχε άμεση ανάγκη ρευστότητας, μου ζήτησε να τον βοηθήσω δανείζοντάς του κάποιο χρηματικό ποσό. Χάριν της φιλίας μας και δείχνοντάς του πλήρη εμπιστοσύνη, αποφάσισα να του σταθώ στην κρίσιμη αυτή στιγμή της ζωής του και να του δανείσω τα χρήματα που χρειαζόταν, ήτοι 47.800 ευρώ».

Τα χρήματα αυτά, όπως λέει ο κ. Κουρουμπλής, θα τα έπαιρνε πίσω με έναν μικρό τόκο. Όρο που του πρότεινε ο ίδιος ο κ. Αλεπούς. «Μου υποσχέθηκε, δε, ως απόδειξη της ευγνωμοσύνης του για την υποστήριξή μου, να μου επιστρέψει 50.000 ευρώ αντί 47.800 ευρώ, δηλαδή να μου αποδώσει έναν μικρό τόκο (κατά πολύ μικρότερο του νομίμου), πράγμα που αποδέχτηκα. Ο χρόνος εξόφλησης του δανείου, κατά τα συμφωνηθέντα, ήταν έπειτα από τρία χρόνια και δύο μήνες, δηλαδή την 30ή Μαρτίου 2012».

Το ιδιωτικό συμφωνητικό

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, στις 30 Ιανουαρίου 2009 υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό δανείου με τον επιχειρηματία, στο οποίο συμφώνησαν ότι «λόγω της πολυετούς φιλικής μας σχέσης και κατόπιν παράκλησης του εναγόμενου, του δάνεισα το ποσό των 47.800 ευρώ, το οποίο μετέφερα αυθημερόν από τον τραπεζικό λογαριασμό σε λογαριασμό του εναγόμενου στην ίδια τράπεζα. Ομοίως, αυθημερόν προς κάλυψη του ανωτέρω ποσού εξέδωσα συναλλαγματική εις διαταγήν μου, πληρωτέα σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ποσού 50.000 ευρώ με ημερομηνία λήξεως την 30ή Μαρτίου 2012, την οποία αποδέχτηκε αυθημερόν ο εναγόμενος».

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό, ο επιχειρηματίας θα προχωρούσε σε εξόφληση του δανείου είτε δίνοντας απευθείας, χέρι με χέρι, τα χρήματα στον κ. Κουρουμπλή είτε θα τα κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και θα έπαιρνε τη συναλλαγματική. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ. Κουρουμπλή, ο επιχειρηματίας δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες, παρά τις οχλήσεις του όλα αυτά τα χρόνια, προβάλλοντάς του διάφορες δικαιολογίες. Ο επιχειρηματίας, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν ένα διαμέρισμα στην Ελευσίνα και το ποσό δεν είναι αυτό το οποίο διεκδικεί ο κ. Κουρουμπλής.