Με το βαμβάκι έσφαξε τον Στέφανο Κασσελάκη ο Διονύσης Τεμπονέρας, καθώς το μήνυμα που έστειλε αναφορικά με τις ικανότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται στη φράση «τόσα μπορεί, τόσα κάνει». Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ο Δ. Τεμπονέρας ρωτήθηκε για την προβληματική εικόνα του κόμματος, που σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. «Είμαι βέβαιος ότι ο Στ. Κασσελάκης κάνει αυτό το οποίο μπορεί, από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι χρειάζεται μια πίστωση χρόνου. Δεν πιάνω το νήμα από την εκλογή του Σεπτέμβρη, πιάνω το νήμα μετά τα δύσκολα γεγονότα του Δεκεμβρίου, άρα μιλάμε μόλις για ένα δίμηνο, όπου θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έχουν πάρει μια διαφορετική τροπή τα πράγματα», σημείωσε με νόημα.

Κλειστά τα στόματα θέλει ο Κώστας Αρβανίτης


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης συνιστά προς όλες τις κατευθύνσεις σοβαρότητα, θεωρώντας πως είναι άδικο για τον χώρο να βιώνει μια αχρείαστη διαλυτική εσωστρέφεια, επειδή κάποιοι δεν κρατάνε το στόμα τους κλειστό και βγάζουν στη ρούγα της δημοσιότητας τα «πρακτικά» των συνεδριάσεων στα όργανα. Με κεντρική αρχή «τα εν οίκω μη εν δήμω» ζητά απ’ όσους επιδίδονται σε ένα τέτοιο επιπόλαιο και ανώριμο σπορ να αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται στο κόμμα. Και επειδή ζούμε στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα «εν οίκω μη εν τοίχω».

Στο αντάρτικο

Στο «αντάρτικο» έχει βγει και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είχε και έναν καβγά με τον Παύλο Πολάκη, όταν του επεσήμανε πως «είμαστε κόμμα διακυβέρνησης και δεν γίνεται να παρουσιάζουμε ατεκμηρίωτες προτάσεις». Ο αψύς Κρητικός φέρεται να αντέδρασε, καθώς είναι της λογικής πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και δεν θα χάσει και η Βενετιά βελόνι εάν στο πλαίσιο της άσκησης δυναμικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα προβάλλει όλα ζυγισμένα και τεκμηριωμένα. Εν τω μεταξύ οι σχέσεις των δυο δεν ήταν και ποτέ άριστες, καθώς ο Π. Πολάκης τον έχει στην μπούκα τον Γ. Ραγκούση από τότε που ενθάρρυνε τη διαγραφή του απ’ το κόμμα. Και φυσικά δεν ξεχνά πως, όταν ο Α. Τσίπρας τον «καθαίρεσε» από υπεύθυνο του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος που δέχτηκε να πάρει τη θέση του ήταν ο Ραγκούσης.

Ανάγκη να αξιοποιηθεί

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, επισκέφτηκε χθες ο Θεσσαλονικιός βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος με κύριο θέμα συζήτησης την ανάγκη να αξιοποιηθεί το Κυβερνείο (Παλατάκι) στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων να δεχθεί εκεί ελλιμενισμένα το αντιτορπιλικό «Βέλος» αλλά και το πρόσφατα ανακαλυφθέν στον Θερμαϊκό κόλπο γαλλικό υποβρύχιο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο βουλευτής σημείωσε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το στολίδι αυτό της πόλης, αλλά και την παραθαλάσσια θέση του, που του επιτρέπει να δεχθεί τα δύο σκάφη στο πλαίσιο συνολικής αξιοποίησής του προς όφελος όλης της πόλης.

"Έφυγε" ο Χρ. Φωτίου


Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Φωτίου. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη. «Με βαθύ σεβασμό και οδύνη αποχαιρετούμε τον Χρήστο Φωτίου, που τίμησε με τους αγώνες του και την πολιτική του δράση τη Δημοκρατική Παράταξη. Μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, ο Χρήστος Φωτίου πάλεψε για την πτώση της χούντας και εξορίστηκε στη Γυάρο. Υπηρέτησε με όραμα, εργατικότητα και αφοσίωση τους συμπολίτες του διατελώντας δήμαρχος Κερατσινίου την περίοδο 1975-1978 και πρώτος αιρετός νομάρχης Πειραιά την περίοδο 1994-1998, ενώ το 1986 ανέλαβε υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

! Σε εκδήλωση των κλαδικών οργανώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής θα μιλήσει τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Περισσού, η ομιλία του θα είναι με θέμα: «Της φτώχειας την οργή… κάνουμε αγώνα για την ανατροπή». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Σπόρτιγκ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή