Εάν όλες αυτές οι αποκαλυπτικές καταγγελίες σε βάρος του «Άλλου Ανθρώπου» ισχύουν και αποδειχτεί πως τα λεφτά απ’ τις δωρεές τα έπαιζε σε φρουτάκια ή τα ξόδευε για να γλεντοκοπά σε νυχτερινά κέντρα με χαριτόβρυτες υπάρξεις, τότε πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο, η ιστορία του να διδάσκεται στα πανεπιστήμια ή ακόμη και να γυριστεί ταινία. Όπως έχω ξαναγράψει, μεγάλη ευθύνη για την ανάδειξη τέτοιων ανθρώπων σε σύμβολα «αλληλεγγύης» φέρουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και οι πολιτικοί. Τα μεν πρώτα ανεβάζουν στο επικοινωνιακό χρηματιστήριο το κασέ της δημοφιλίας σε ανθρώπους αμφιβόλου αξιοπιστίας και στη συνέχεια πάνε και ψωνίζουν από αυτό και τα πολιτικά πρόσωπα. Και επειδή κάποιοι ισχυρίζονται πως και στον Κ. Πολυχρονόπουλο την έστησε η κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης, όπως έκανε τάχα μου και με τον πάτερ Αντώνιο, σας πληροφορώ πως η αποδόμηση του «Άλλου Ανθρώπου» ξεκίνησε από «αλληλέγγυους» στον χώρο της Αριστεράς. Προφανώς, στην πορεία, αφού είχαν «τακιμιάσει» μαζί του απ’ τις πλατείες των αγανακτισμένων, υπήρξε ανταγωνισμός στις περίφημες Κοινωνικές Κουζίνες.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε και κάτι που ίσως πολλοί έχουν λησμονήσει. Ο «Άλλος Άνθρωπος» το 2020 είχε μια άγρια κόντρα με τη γνωστή τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη, που ποτέ δεν έκρυψε πως ανήκει στην Αριστερά και την οποία πήγε να εξευτελίσει δημοσίως, επειδή σε ένα απ’ τα συσσίτια που είχε στήσει φέρεται να έκανε κάποιες παρατηρήσεις στους εθελοντές διανομείς. Συγκεκριμένα, είχε γράψει τότε εναντίον της τα εξής: «Και εκεί που μοιράζαμε, τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπάρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγανε μάσκες και αντισηπτικά στο χέρι, βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντάς τους να τηρούν τις αποστάσεις, με ύφος 10 καρδιναλίων τούς ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, και φεύγει νευριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε. Και μετά από 4 λεπτά ακριβώς έρχονται δύο μοτοσικλέτες της Δημοτικής Αστυνομίας για να μας ζητήσουν να σταματήσουμε. Λυπάμαι για τον εαυτό σου, ΔΓ, που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό. Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις».

Στέφανος μόνος ψάχνει (για ψήφους)

Συνέβη όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως γράφαμε και το Σάββατο, δεν υπήρχε περίπτωση να μη βάλει στο άλμπουμ των πολιτικών του δραστηριοτήτων μια φωτογραφία του επάνω σε τρακτέρ. Και ας είχαν στραβώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι, επειδή τόσες μέρες δεν είχε πάει στα μπλόκα. Τελικά το έκανε με μια χαριτωμένη πόζα που θύμιζε σκηνή από το ριάλιτι σόου «αγρότης μόνος ψάχνει». Εδώ ο τίτλος που ταιριάζει είναι «πολιτικός αρχηγός ψάχνει ψήφους στις μπάλες με τα άχυρα». Πάντως, επειδή τα ίδια έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, εκείνος ο αγρότης που τον είχε ανεβάσει στο τρακτέρ του ακόμα καταριέται την ώρα και τη στιγμή που το έκανε. Και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά πώς θα έλεγε και η συντρόφισσα Θεοδώρα Τζάγκρη, τον «ήπιε» τον καφέ της παρηγοριάς στις εθνικές εκλογές.

Ο Πολάκης και οι... φλώροι αγρότες

Αν παρακολουθήσει κανείς τα σχόλια των συριζαίων, ειδικά των ακολούθων του Παύλου Πολάκη, διαπιστώνει πως βρίζουν συνεχώς τους Έλληνες αγρότες, επειδή δεν μιμούνται σε επίπεδο αγωνιστικής δράσης τους συναδέλφους τους στη Γαλλία ή το Βέλγιο. Τους εμφανίζουν ως άχρηστους, που δεν κλείνουν τις εθνικές οδούς, και γενικώς το στόλισμα με διάφορα μπινελίκια «πάει γόνα», που λέμε και στη Γορτυνία. Βέβαια, σε αυτό βοηθάει και ο Π. Πολάκης, ο οποίος ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο με τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οπότε στέλνει και αυτός το σχετικό του μήνυμα στους δικούς μας, θέλοντας να τους εμφανίσει «επαναστάτες» του γλυκού νερού. Το μεγαλύτερο κράξιμο σε όλο αυτό το ωραίο «διαδικτυακό» γλέντι στις σελίδες του Π. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τρώνε οι αγρότες της Κρήτης. Τέλος, κάτι που έχει κάνει αίσθηση, είναι πως εδώ και καμιά 15αριά ημέρες, ο Π. Πολάκης έχει πάψει να ανεβάζει στο Fb τις παρεμβάσεις του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Υποτίθεται πως ο τελευταίος παρουσίασε μια δέσμη προτάσεων για τους αγρότες, την οποία ο «αψύς Κρητικός», κατά τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα, δεν έκρινε σκόπιμο πως πρέπει να την «προβάλει».

Ο "ταπεινός" Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ως ηθοποιός έχει μεγάλη πλάκα. Αλλά και ως πολιτικός δεν πάει πίσω. Διότι τι νόημα είχε να μας εξιστορήσει πως του έπεσε το κινητό του τηλέφωνο σε ένα φρεάτιο στην Αγία Παρασκευή και κατάφερε να το «απεγκλωβίσει», αφού πρώτα επιχείρησε να κινητοποιήσει Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΥΔΑΠ, δήμο, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας; Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης ιστορίας απ’ τον ίδιο είναι πως λειτούργησε με αυτό τον τρόπο υπό το άγχος πως, εάν μαθευόταν πως «ξεσήκωσε» όλες τις υπηρεσίες για να του βρουν το κινητό του, θα έτρωγε άγριο κράξιμο. Και για να φανεί και ταπεινός, υποστήριξε πως, εάν δεν ήταν βουλευτής, αλλά κάποιος απλός πολίτης, δεν θα του έδινε κανένας σημασία. Βέβαια, στην ιστορία που αφηγήθηκε υπάρχουν αντιφάσεις σε σχέση με τη χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας. Διότι εάν οι «αρμόδιες υπηρεσίες» εξυπηρετούν μόνο βουλευτές, δεν θα έτρωγε άκυρο από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 5 Ιανουαρίου