Θέση υπέρ της εκδήλωσης των τριών στελεχών που διοργάνωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» πήρε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος άφησε βαρύτατες αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μιλώντας στο Attica tv και την εκπομπή «Γεγονότα 2.0», ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση που έκαναν τα τρία στελέχη (Τεμπονέρας, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκης) και άφησε αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την γρίνια που προκλήθηκε, θέλοντας να κριτικάρει τη στάση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. «Προφανώς οι μεγάλοι ηγέτες, έχουν μια τεράστια ευρυχωρία, και δεν έχουν προβλήματα να φοβούνται και τη σκιά τους. Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Χάρης Καστανίδης «όταν πριν πολλά χρόνια, γινόταν συζητήσεις, για παράδειγμα για το Μακεδονικό και γινόταν εκδηλώσεις, θα σας πω ένα παράδειγμα. Για το Μακεδονικό. Ήταν στις αρχές τις δεκαετίας του 90΄, ήταν σε μεγάλη έξαρση. Υπήρχαν εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαμε και οργανώναμε από κοινού, συμμετείχα με τον συχωρεμένο τον Λεωνίδα Κύρκο και με τον Κώστα Καραμανλή, τον νεότερο Κώστα Καραμανλή. Δεν διανοήθηκε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου, να μου πει “παλικάρι μου, πήρες την άδειά μου, για να πας;’’ Προφανώς οι μεγάλοι ηγέτες, έχουν μια τεράστια ευρυχωρία, και δεν έχουν προβλήματα να φοβούνται και τη σκιά τους. Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους».

«Πίστευα και πιστεύω ότι είναι μια θετική εκδοχή της δημόσια ζωής, να υπάρχει διάλογος μεταξύ στελεχών διαφορετικών κομμάτων, πόσο όταν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Συνεπώς όλη αυτή η γκρίνια που προηγήθηκε από διάφορες κομματικές γραφειοκρατίες, θεωρώ ότι δεν έχουν απολύτως κανένα ενδιαφέρον. Έχει κατά την άποψή μου μόνο θετικά αποτελέσματα, όταν γίνεται μια σοβαρή ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα θέματα της χώρας», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Attica o Χάρης Καστανίδης και συνέχισε λέγοντας ότι «αν δεν θέλεις να γίνει κάτι στο αίτημα της κεντροαριστεράς, αρχίζεις και λες… οι κορυφές είναι άλλο πράγμα, η βάση είναι άλλο πράγμα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασίες εδώ, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασίες εκεί. Είναι όπως ακριβώς γινόταν η συζήτηση, γιατί ο τάδε από το τάδε κόμμα πηγαίνει να συνομιλήσει, χωρίς να έχει ενημερώσει τους αρχηγούς».