Με τον Στέφανο Κασσελάκη να φαίνεται πως χάνει τα όποια ερείσματα διέθετε εντός ΣΥΡΙΖΑ, η στήλη Big Mouth του Powergame.gr αποκαλύπτει τα σενάρια για την επόμενη ημέρα με το ενδεχόμενο της ανατροπής να μην αποκλείεται. Όπως αναφέρεται στη στήλη, αυτή η λύση μοιάζει με μονόδρομο, τουλάχιστον για «έμπειρα κομματικά στελέχη», τα οποία και επικαλείται, αν εμμείνει στις αποφάσεις του για δημοψήφισμα και για άλλες εισηγήσεις του.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, τα σενάρια για τον πιθανό διάδοχο είναι δύο: είτε ο Νίκος Φαραντούρης, σαν μια μεταβατική λύση, μια «γέφυρα» για την επόμενη ημέρα, είτε του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που θα μπορούσε να είναι και πιο «μόνιμη», επισημαίνεται.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Το σενάριο της ανατροπής
– Από την ώρα που έγινε γνωστό το περιεχόμενο της ανάρτησης Γεροβασίλη, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια σε σχέση με την τύχη του προέδρου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα από αυτά δεν απέκλειε το ενδεχόμενο ακόμη και της ανατροπής του από την ηγεσία του κόμματος. Όπως έλεγαν έμπειρα κομματικά στελέχη, αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που θα επιμείνει στην απόφασή του, περί δημοψηφίσματος και άλλων. Το γεγονός πάντως ότι ακόμη και ο Πολάκης υπέγραψε το κείμενο για την άμεση σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου δείχνει ότι ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εσχάτως άρχισαν να κάνουν και δεύτερες σκέψεις.

Ο Φαραντούρης σε ρόλο μεταβατικού
– Από τη στιγμή που στο τραπέζι υπάρχει το θέμα της ανατροπής Κασσελάκη, εκ των πραγμάτων προκύπτει και το αμέσως επόμενο ερώτημα: «Ποιος θα τον διαδεχτεί». Επ’ αυτού κυκλοφορούν δύο σενάρια. Το ένα προβάλλει τη λύση του μεταβατικού αρχηγού, με το όνομα του καθηγητή Νίκου Φαραντούρη να παίζει πολύ δυνατά στα ΣΥΡΙΖΑϊκά στέκια. Φυσικά, υπάρχει και μια δεύτερη και ενδεχομένως πιο μόνιμη λύση, αυτή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, την οποία ενθαρρύνει εκτός των άλλων και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του συγκεκριμένου προσώπου, αφού, όπως μαθαίνω, ο Κασσελάκης θεωρεί ότι ένας από τους βασικότερους μοχλούς για την αποσταθεροποίησή του έχει ως αναφορά στην 24Media του Μάρη.