Πολύ θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι Ινδοί στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έφτασε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στο Νέο Δελχί.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ετοίμασαν μια σύντομη τελετή για τον Έλληνα επίσημο προσκεκλημένο τους, με χορευτές να παρουσιάζουν ένα μικρό δείγμα της κουλτούρας τους.

Πίσω από τους χορευτές, μάλιστα, ήταν η αφίσα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας της Ινδίας. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έφτασε στην Ινδία συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Δείτε το βίντεο με τη θερμή υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη


Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί στην Ινδία λίγο μετά τις 6:00 το πρωί, ώρα Ελλάδος, από τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, έφτασε στο Rashtrapati Bhavan, όπου τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του κατά την επίσημη υποδοχή του από τον πρωθυπουργό της Ινδίας, υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία. Επιπλέον επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τη στρατηγική διμερή συνεργασία, την προώθηση των οικονομικών μας δεσμών, ενώ θα έχουν και πολιτικές διαβουλεύσεις.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Μόντι και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:40 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας, Τζαγκντίπ Ντάνκαρ.

Στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».