Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προβληματισμός του πρώην πρωθυπουργού είναι έκδηλος, δεδομένου ότι γνωρίζει τη σημασία που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικότερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς η όποια απόφαση λάβει. Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ακόμα και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει. Είναι σαφές πως έχουν πυκνώσει οι εισηγήσεις για να μη νομιμοποιήσει διά της παρουσίας του τα εκφυλιστικά φαινόμενα που καταγράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που έχει αποκλείσει κατηγορηματικά είναι να παρευρεθεί στο συνέδριο και να μην τοποθετηθεί.

Στην περίπτωση που μιλήσει, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα κάνει μια αρκετά σκληρή τοποθέτηση για τα όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες. Με βάση, λοιπόν, τις εκτιμήσεις των πιο κοντινών του ανθρώπων, ο πρώην πρωθυπουργός θα αποφασίσει το πρωί της Πέμπτης αναφορικά με το αν θα πάει ή όχι στο συνέδριο. Όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης, «θα πάρω τις αποφάσεις με το μαξιλάρι μου». Όσο περνούν, πάντως, οι ώρες αρχίζουν να αυξάνονται οι πιθανότητες να μη δώσει το «παρών».