Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα επηρεάσουν και τη «μάχη» των ευρωεκλογών. Αν τελικώς παραμείνουν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τα χθεσινά, οι μόνοι που θα μετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά. Όλοι οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν μέσα από δημοψήφισμα που θα οργανώσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, έπονται πολλά δημοψηφίσματα το επόμενο διάστημα, καθώς ο Κασσελάκης έχει βαλθεί να «βαράει» και από ένα δημοψήφισμα για κάθε κρίσιμη κομματική απόφαση.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τη χθεσινή παρέμβαση του Τσίπρα που έφερε τα πάνω-κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη στήλη είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να παραχωρήσει και μία «επεξηγηματική» συνέντευξη σε σχέση με τα όσα επικαλέστηκε χθες, την πρώτη μέρα του Συνεδρίου.

Τι αναφέρει το «Big Mouth» 

– Αν τελικώς παραμείνουν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι μόνοι που θα μετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές Αρβανίτης και Κουντουρά. Όλοι οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν μέσα από δημοψήφισμα που θα οργανώσει ο Κασσελάκης. Μάλιστα, αν κατάλαβα καλά, δεν θα είναι ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο. Απεναντίας, για κάθε κρίσιμη κομματική απόφαση θα «βαράει» και από ένα δημοψήφισμα.

! Μετά τη χθεσινή παρέμβαση που έφερε τα πάνω κάτω, ο πρόεδρος Τσιπρας είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να παραχωρήσει και συνέντευξη, κάνοντας πιο λιανά τα όσα επικαλέστηκε στη δήλωσή του. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, ο πρώην πρωθυπουργός δυσκολεύεται να δεχτεί ότι στα 49 του έχει βγει οριστικά στη σύνταξη.