Ποικίλες ερμηνείες και εύλογα ερωτήματα στους πάντες εξακολουθεί να προκαλεί η αμφιλεγόμενη παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνον στην ηγετική ομάδα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και σε αρκετά στελέχη της παλαιάς φρουράς με τα οποία συμπορεύτηκε επί μακρόν.

*Διαβάστε εδώ: ''Πυρά'' Πολάκη κατά Τσακαλώτου για την επίθεση στον Τσίπρα: ''Εσύ φταις Ευκλείδη - Αν ξαναπροκαλέσεις, η απάντηση θα είναι πιο σκληρή''

Κι αυτό, καθώς ο κ. Τσίπρας στην ηχηρή δήλωσή του κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές», επέπληξε, όμως, με την ίδια ένταση και αυτούς που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίοι «σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία ώστε να του τη χρεώσουν, αδιαφορώντας για το τι αυτό θα σημαίνει για την παράταξη και τη χώρα». Και βεβαίως στο κάδρο δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει όλους όσοι διέσπασαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να ιδρύσουν τη Νέα Αριστερά.

Με άλλα λόγια, ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε κατά πάντων, χωρίς να αφήσει κανέναν στο απυρόβλητο. Με αυτά ως δεδομένο κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑϊκό χώρο λένε ότι ο τέως πρόεδρος δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε αυτή την παρέμβαση, βλέποντας ότι δεν μπορούσε να παραμείνει θεατής σε όσα συμβαίνουν στο κόμμα και προχώρησε σε μια αυστηρή προς όλους τοποθέτηση, θέλοντας ο ίδιος να πάρει αποστάσεις από τις όποιες εξελίξεις και να πει τα πράγματα με το όνομά τους.


«Ο Τσίπρας από Αλέξης θα γίνει Αλέκος Αλαβάνος»

Την ίδια ώρα, πρόσωπα από το περιβάλλον Κασσελάκη άφηναν να διαρρέει πως βρίσκεται σε εξέλιξη επανάληψη της Ιστορίας, την περίοδο της διαδοχής του Αλέκου Αλαβάνου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ως νέος αρχηγός του τότε Συνασπισμού κατάφερε να πάρει την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ και των πολλών συνιστωσών του για να τον μετατρέψει αργότερα σε ενιαίο κόμμα στο συνέδριο του 2013.

«Ο Τσίπρας από Αλέξης θα γίνει Αλέκος Αλαβάνος», λένε από την πλευρά της τωρινής ηγεσίας. Γεγονός, πάντως, είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε το περιθώριο του χρόνου που είχε ο Αλέξης Τσίπρας όταν αναδείχθηκε στην αρχηγία του κόμματος. Τότε ο νεαρός Τσίπρας χρειάσθηκε τέσσερα χρόνια μέχρι τις διπλές εκλογές του 2012, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστά κόμματος εξουσίας σε συνθήκες όμως χρεοκοπίας, με τις πλατείες να βράζουν και τον κόσμο να πνέει μένεα κατά του τότε δικομματισμού. Στην ηγεσία Κασσελάκη, αντιθέτως, εδόθη χρόνος μόλις επτά μηνών έχοντας αναλάβει τα ηνία ενός κόμματος, το οποίο είχε αποδοκιμαστεί άγρια στις διπλές εκλογές της περασμένης χρονιάς, κατρακυλώντας από το 32% στο 17%.

Προς τι λοιπόν η παρέμβαση Τσίπρα και μάλιστα μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου και χωρίς ο ίδιος να πάει στο Κλειστό του Τaekwondo; Η απάντηση, όπως λένε κάποιοι που διατηρούν διαύλους ανοιχτούς με τον τέως πρόεδρο, έχει να κάνει με την επόμενη μέρα του πολιτικού συστήματος και ειδικότερα στον χώρο της ευρύτερης Kεντροαριστεράς, όπου ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί ακέραιες τις φιλοδοξίες.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή