∆εν συνεχίζεται για όλους η ζωή

Ανήµερα της πένθιµης πορείας για την τραγωδία των Τεµπών στο κέντρο της Αθήνας, εκτός από τον Στέφανο Κασσελάκη, που «λυπόταν και θύµωνε» χαρωπά για τα θύµατα, βγάζοντας σέλφι µες στην τρελή χαρά µε τους «θαυµαστές» του, πληροφορήθηκα πως το ίδιο βράδυ τον συναγωνίστηκαν στο πεδίο της έλλειψης ενσυναίσθησης ο πρόεδρος και ο γενικός γραµµατέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος και ∆. Βαρνάβας αντίστοιχα.

Οι συγκεκριµένοι γιατροί, που δεν ξέρω εάν συνδικαλίζονται µε τη Νέα ∆ηµοκρατία ή κάποιο άλλο κόµµα, στο µαγαζί που έκαναν ένα γλέντι, προφανώς για να κόψουν την πίτα του συλλόγου τους, φωτογραφίζονταν καµαρωτά καµαρωτά µε φόντο ένα σύνθηµα που έγραφε «Life goes on». ∆ηλαδή πως «η ζωή συνεχίζεται».

Με όλο τον σεβασµό προς την επιστηµονική τους πορεία, την οποία προσωπικά δεν την ξέρω, αλλά τη φαντάζοµαι, οι συγκεκριµένοι κύριοι θα πρέπει να απολογηθούν και να ζητήσουν συγνώµη γι’ αυτή την ανόητη φωτογράφησή τους. ∆εν είναι δυνατόν ανήµερα της µαύρης επετείου της τραγωδίας των Τεµπών οι ηγήτορες του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να γλεντοκοπάνε και να φωτογραφίζονται µπροστά από το σλόγκαν «η ζωή συνεχίζεται».

Η στάση τους είναι προκλητική, επιπόλαιη και δεν τους τιµά. Αντί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να µας περνάει το κυνικό µήνυµα πως «η ζωή συνεχίζεται» σε µια ηµέρα πένθους, καλό θα ήταν να µας ενηµερώσει εάν έναν χρόνο τώρα ανέλαβε πρωτοβουλίες για να βοηθήσει ψυχολογικά τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέµπη.


Καλό θα είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς να μην καταλογίζει «θεατρινισμούς» στη Νέα Δημοκρατία για την τραγωδία των Τεμπών, εκτός αν ο ίδιος ανησυχεί μήπως χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Όσκαρ «σκηνοθεσίας» για την τραγωδία στο Μάτι.

Στον Λιάγκα ο Κασσελάκης

Ο καλός μου φίλος και συνάδελφος από τα πρώτα μας χρόνια στον χώρο της δημοσιογραφίας, Γιώργος Λιάγκας, μαθαίνω πως θα έχει φιλοξενούμενο στην εκπομπή του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μέχρι τώρα είχε την τιμητική του στο πρωινό του ΑΝΤ1 μόνο μέσα από «απρόσμενες» και «αυθόρμητες» τηλεοπτικές καλύψεις των κοινωνικών και πολιτικών του δραστηριοτήτων. Ο Λιάγκας, δίχως «παρένθετους» ρεπόρτερ, θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον Κασσελάκη και είναι βέβαιο πως θα του βγάλει ειδήσεις.

Μαύρα πανό και selfie

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά επάνω στην τραγωδία των Τεμπών. «Αλλά δεν μπορώ να μη σταθώ σε μία πρωτοφανή τυμβωρυχία, η οποία υπάρχει από μέρους της αντιπολίτευσης, και ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πραγματικά, ντράπηκα όταν είδα ένα πανό -λες και κάνουν καμπάνια πάνω στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων-, αυτό το οποίο είδαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα πράγματα είναι χυδαία. Και ειδικά αν τα δει κανείς σε αντιπαράθεση με τις χαρούμενες σέλφι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήγε δήθεν τεθλιμμένος για μια τέτοια πρωτοφανή τραγωδία και πήγε και έβγαζε χαρούμενος σέλφι. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν. Σκεφτείτε, δικαίως, τι θα μας είχατε πει, αν έναν χρόνο μετά το Μάτι είχαμε βάλει την Πειραιώς με μαύρα πανό και είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε μία καμπάνια πάνω σε μία τραγωδία, πάνω σε ένα δυστύχημα», ανέφερε.

Διώχνει το «περιβάλλον» Πολάκη

Δεν σας κρύβω πως ανυπομονώ να διαβάσω τις επόμενες ημέρες την απάντηση που θα δώσει ο μέχρι χθες γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Γεωργόπουλος, στον Στ. Κασσελάκη, επειδή ο τελευταίος τον απέλυσε από τη συγκεκριμένη θέση. Τους λόγους ενδεχομένως να τους μάθουμε από τον κ. Θ. Γεωργόπουλο μέσα από τη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα «Documento» του Κ. Βαξεβάνη. Πάντως έχει ενδιαφέρον η «εκπαραθύρωση» του συγκεκριμένου προσώπου από το «λογιστήριο» της Κουμουνδούρου, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Γεωργόπουλος ήταν «τα αυτιά και τα μάτια» του Π. Πολάκη στο κόμμα. Μάλιστα, την περίοδο που ο αψύς Κρητικός έλυνε και έδενε στο υπουργείο Υγείας, τον κ. Γεωργόπουλο τον είχε διορίσει στη θέση του διοικητή του Ερυθρού Σταυρού.