Οι οφειλόμενες εξηγήσεις από τον Κ. Νικόλτσιο

Επειδή κάποια πράγµατα πρέπει να τα αντιµετωπίζουµε µε τη δέουσα λογική, είναι σκόπιµο να επισηµάνουµε ότι για την αποκάλυψη της αλλοδαπής εταιρείας του Στέφανου Κασσελάκη, που δανειοδότησε τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης της Κουµουνδούρου, δεν µπορεί να ευθύνεται ο πρώην γενικός διευθυντής του κόµµατος, Θύµιος Γεωργόπουλος, καθώς η επίµαχη συµφωνία δεν φέρει την προσωπική του υπογραφή. Άρα η όποια «συναλλαγή» έγινε δροµολογήθηκε εν αγνοία του. ∆ηλαδή ανάµεσα στον Στ. Κασσελάκη ως ιδιοκτήτη εταιρείας στην αλλοδαπή και τον διευθύνοντα σύµβουλο των δηµοσιογραφικών εταιρειών του κόµµατος, Κ. Νικόλτσιο. Συνεπώς γιατί πρέπει οι υποψίες αναφορικά µε την αποκάλυψη της αλλοδαπής εταιρείας του κ. Κασσελάκη να στρέφονται στον Θ. Γεωργόπουλο και όχι σε αυτούς που απαρτίζουν το διοικητικό συµβούλιο των εταιρειών για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ο Στ. Κασσελάκης µε αυτούς συνεννοήθηκε και µαζί τους υπέγραψε το επίµαχο συµφωνητικό για την παροχή δανείου. Όχι µε τον κ. Γεωργόπουλο, ο οποίος -σύµφωνα µε τις πληροφορίες- είχε προειδοποιήσει τον Στ. Κασσελάκη πως εάν θέλει να ενισχύσει οικονοµικά το κόµµα το µόνο που µπορεί να κάνει, ώστε να µην παραβιαστεί η σχετική νοµοθεσία, είναι να προσφέρει στα ταµεία του ένα ποσό ύψους 20.000 ευρώ. Με βάση τα παραπάνω, εξηγήσεις πώς διέρρευσε η συµφωνία της αλλοδαπής εταιρείας του κ. Κασσελάκη για τη χρηµατοδότηση των ΜΜΕ του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να δώσει ο Κ. Νικόλτσιος που εκ της θέσεώς του έκανε τις σχετικές συνεννοήσεις.

Καλό θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, να μας εξηγήσει πώς ένας άνθρωπος στην ηλικία του μπορεί να αποκτήσει εκατομμύρια ευρώ με νόμιμο τρόπο μέσα σε μια επταετία. Εργάστηκε ή απεργάστηκε;

Ράφτινγκ στον Λούσιο και τσίκνισμα στη Στεμνίτσα


Στο πλαίσιο των διακοπών του στα χωριά της ορεινής Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας μαθαίνω πως ο Στ. Κασσελάκης «ψήνεται» να πάει για ράφτινγκ μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, στον Λούσιο ποταμό, που διασχίζει από τα δυτικά τη Δημητσάνα και αντικριστά όσοι επιδίδονται στο συγκεκριμένο σπορ έχουν για θέα την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Και επειδή οι κάτοικοι της Γορτυνίας είναι φιλόξενοι άνθρωποι, την Τσικνοπέμπτη τον κάλεσαν να «τσικνίσει» μαζί τους στη Στεμνίτσα, κάτι που δεν αρνήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύνδρομο καταδίωξης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, διακατέχεται από σύνδρομο καταδίωξης. Πιστεύει πως όσοι βουλευτές του κόμματος διατυπώνουν ενστάσεις απέναντι στην επίσημη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη το κάνουν επειδή θέλουν να στρώσουν το χαλί της αμφισβήτησής του, εγγράφοντας με τον τρόπο αυτό υποθήκες για το πολιτικό τους μέλλον. Δηλαδή έρχονται σε σύγκρουση μαζί του για να προβάλλονται ως δυνάμει «δελφίνοι» για τη διεκδίκηση της προεδρίας στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάτι τέτοιο υποψιάζεται πως συμβαίνει και με τη στάση που κρατούν στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων οι βουλευτές του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Μαϊντανοί» δικηγόροι και αστυνομικοί

Κάθε φορά που στην ειδησεογραφία «σκάει» θέμα απ’ το αστυνομικό ρεπορτάζ, στις εκπομπές κοινωνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται σχεδόν πάντα, ως «συνήγοροι» υπεράσπισης των εμπλεκόμενων, συγκεκριμένα πρόσωπα από τον δικηγορικό κλάδο. Μήπως κάποια στιγμή ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας θα πρέπει να προβληματιστεί γι’ αυτό; Εδώ κάτι δεν πάει καλά. Εν τω μεταξύ, οι συγκεκριμένοι δικηγόροι εμφανίζονται στις τηλεοπτικές εκπομπές δίχως προηγουμένως να έχουν συναντηθεί με τους «πελάτες» τους και μιλούν εξ ονόματός τους με μια απύθμενη φλυαρία. Λες και είναι συνεργάτες συγκεκριμένων τηλεοπτικών εκπομπών. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., που επίσης κάνουν την ίδια δουλειά. Ελπίζω αφιλοκερδώς, διότι στον τηλεοπτικό αέρα καταγράφουν περισσότερες πτήσεις απ’ τους «έμμισθους» πανελίστες. Απέναντι σε αυτό το επαναλαμβανόμενο θέαμα, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς εάν οι «μαϊντανοί» δικηγόροι και αστυνομικοί λειτουργούν ως εντολοδόχοι συγκεκριμένων τηλεοπτικών εκπομπών, αξιοποιώντας τις ιδιότητές τους για να τους προσφέρουν προνομιακή πληροφόρηση σε υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή