Επίδοµα γάµου για όλους υποχρεωτικά!

Ενόψει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου µισθού απ’ τις αρχές Απριλίου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρασκήνιο διεξάγονται και επιµέρους διαβουλεύσεις µεταξύ των στενών συνεργατών της υπουργού Εργασίας, ∆όµνας Μιχαηλίδου, και εκπροσώπων της ΓΣΕΕ για τη διευθέτηση ενός σοβαρού ζητήµατος, που αφορά τα νέα ζευγάρια εργαζοµένων. Και αναφέροµαι στο αίτηµα να κηρυχθεί υποχρεωτική η καταβολή του επιδόµατος γάµου προς τους εργαζόµενους συγκεκριµένων επιχειρήσεων, οι οποίες, µε πρόφαση τη µη συµµετοχή τους στους εργοδοτικούς φορείς που θεσµικά δεσµεύονται από την Εθνική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, δεν το πράττουν.

Πρόκειται για εµπορικές αλυσίδες πολυκαταστηµάτων, εµπορικών κέντρων, µεγάλων σουπερµάρκετ, εταιρειών πληροφορικής και παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών. Στην πλειονότητά τους, όλες αυτές οι εταιρείες που δεν καταβάλλουν το επίδοµα γάµου φαίνεται να παρουσιάζουν υψηλούς δείκτες στην κερδοφορία τους µέσα στην κρίση ακρίβειας που µαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Και επειδή ένα τέτοιο µέτρο αφορά νέα ζευγάρια, θα λειτουργήσει και ως ένα επιπλέον βήµα για την αντιµετώπιση του δηµογραφικού προβλήµατος. Υπολογίζεται πως από µια τέτοια κυβερνητική απόφαση θα επωφεληθούν πάνω από 200.000 εργαζόµενοι. Επίσης, σύµφωνα µε τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, το συγκεκριµένο µέτρο δεν θα έχει καµία δηµοσιονοµική επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισµό. Σε κάθε περίπτωση, για τις επίµαχες διαβουλεύσεις οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ενηµερωθεί τις επόµενες ηµέρες και το υπουργείο Οικονοµικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίµου.

Πελοποννήσιοι ταξιτζήδες στη Νέα Υόρκη

Σε παλαιότερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη είχε καταγραφεί ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή Έλληνα οδηγό ταξί από την Τρίπολη, επάνω στον οποίο «έπεσε» τυχαία ο πρωθυπουργός, την ώρα που με τους στενούς του συνεργάτες κατευθυνόταν προς την έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Από καλά πληροφορημένες πηγές έμαθα πως μια αντίστοιχη εμπειρία βίωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη, η οποία μαζί με άλλους συναδέλφους της βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας στην 68η Σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνοντας από την έδρα του ΟΗΕ, σταμάτησε ένα ταξί προκειμένου να μεταβεί στο ξενοδοχείο της. Το συγκεκριμένο ταξί το οδηγούσε μια Ελληνίδα με καταγωγή από τη Σπάρτη, η οποία αναγνώρισε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της μόλις επιβιβάστηκε σε άπταιστα ελληνικά «καλώς την πατρίδα». Εννοείται πως η Νίνα έμεινε άναυδη.

Με βύσμα στη Θήβα

«Είμαι ένας από εσάς», συνηθίζει να λέει στον κόσμο και κυρίως στη νεολαία ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά η λαϊκότητα που προσπαθεί να προβάλλει δεν συνάδει με τη «φτωχολογιά». Απ’ τα εκατομμύρια που φέρεται να διαχειρίζεται, είτε ως νόμιμος εκπρόσωπος επιχειρήσεων στην αλλοδαπή είτε ως «μεσάζοντας» άλλων, μέχρι και το προνόμιο που έχει να διαπραγματεύεται με τον ελληνικό στρατό για το πού θα πάει φαντάρος. Τελικά, δεν θα πάει στη Σπάρτη, αλλά στη Θήβα. Ποιος ξέρει, ίσως ο Ευ. Αποστολάκης, που -κατά δήλωσή του- χειρίζεται το ζήτημα της στρατιωτικής του θητείας, μπορεί να του είπε πως του πάει καλύτερα ο μπλε μπερές.

Τα προεόρτια της θριαμβευτικής εισόδου του Στ. Κασσελάκη στον στρατό θα τα αναλάβει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γ. Παπαδάκης στον ΑΝΤ1, καθώς φέρεται να έχει φιλοξενούμενό του την Παρασκευή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρία των δύο άκρων» διά στόματος Κασσελάκη

«Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο ποιητής. Πρώτα απ’ όλα, είναι άδικο να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τον φασισμό, όταν οι πολίτες της εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία εκλέγουν δημοκρατικούς δημάρχους, τους οποίους υποστήριξε και το κόμμα του. Απ’ τον Γιάννη Μπουτάρη μέχρι και τον Στέλιο Αγγελούδη. Επίσης, μέσα από αυτή τη δήλωσή του, ο Κασσελάκης άθελά του επαναφέρει στο προσκήνιο τη «θεωρία των δύο άκρων», την οποία ο χώρος που εκπροσωπεί την απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Διότι χαρακτηρίζει φασίστες τους αντιεξουσιαστές που του επιτέθηκαν, ενώ ψεύδεται, όταν εγκαλεί τον Μητσοτάκη πως δεν καταδίκασε το γεγονός, όταν από τη Δευτέρα το βράδυ υπήρξε σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»