Δυο μήνες απαιτήθηκαν για να απαντήσει με επιστολή της στον στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η Διεθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με την έρευνα που ειχε διαταχθεί για τις αναφορές σε συνεντευξή της στο Φαινάνσιαλ Τάιμς "περί απειλών κατα της ζωής της".

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή την επιστολή εξηγεί πως όταν έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής της, εννοούσε τα διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.α). Η διευθύντρια του ΔΝΤ αφού ευχαριστεί τον υπουργό για το ενδιαφέρον και την άμεση παρέμβασή του στο όλο θέμα, διευκρινίζει ότι τελικά «οι απειλές, για τις οποίες έκανα λόγο αναφέρονται σε διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται εδώ και δύο χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Βάσει αυτών, όπως είπε το ΔΝΤ χρειάστηκε να λάβει μέτρα ασφαλείας και έκτοτε δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα η κ. Λαγκάρντ με αφορμή την επιστολή αυτή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης εκφράζει την ικανοποίησή της για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις προς αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου ο κ. Αθανασίου, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση συνέντευξης της κ. Λαγκάρντ στους Financial Times, στο πλαίσιο της οποίας κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ζήτησε μέσω επιστολής του από την Διευθύντρια του ΔΝΤ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εν λόγω αναφορές της.