Έναν ιδιαίτερα σημαντικό στόχο που έχει σχέση με την απόδοση των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών αναμένεται να ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως. Πρόκειται για την επίδοση μπόνους παραγωγικότητας σε ευαίσθητους τομείς έργου στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, τα μπόνους θα αφορούν αρχικώς υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσουν όλα τα παραγωγικά υπουργεία και όσα έχουν σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνεργασία με την υπουργό Εσωτερικών έχουν εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον ακριβή ορισμό τόσο κάθε υπηρεσίας, όσο και τους στόχους, ώστε να υπάρξει το πλαίσιο για την εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των υπαλλήλων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το μπόνους παραγωγικότητας θα αφορά αρχικώς 4 μεγάλες δράσεις.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Μητσοτάκης και η υπουργός Κεραμέως αναμένεται να ανακοινώσουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό στόχο που έχει σχέση με την απόδοση των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών. Μιλάμε για την επίδοση μπόνους παραγωγικότητας σε ευαίσθητους τομείς έργου στο Δημόσιο, ώστε η απόδοση να είναι η μέγιστη δυνατή. Όπως μαθαίνω (περισσότερα θα διαβάσετε αύριο σε αναλυτικό ρεπορτάζ στα «Παραπολιτικά»), τα μπόνους θα αφορούν αρχικώς Υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσουν όλα τα παραγωγικά Υπουργεία και όσα έχουν σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, Υγεία Ασφάλεια και Παιδεία. Ήδη, ο υπουργός Χατζηδάκης σε συνεργασία με την υπουργό Εσωτερικών Κεραμέως έχουν εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον ακριβή ορισμό τόσο κάθε υπηρεσίας, όσο και τους στόχους, ώστε να υπάρξει το πλαίσιο για την εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των υπαλλήλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μπόνους παραγωγικότητας θα αφορά αρχικώς 4 μεγάλες δράσεις.