Eπειτα από… 15 ηµέρες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, ο Στέφανος Κασσελάκης βγάζει το χακί και γυρίζει στο γραφείο του στην Κουµουνδούρου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήµερα, που έχει και τα γενέθλιά του, ορκίζεται και αφού περάσουν οι πέντε µέρες άδειάς του θα επιστρέψει στο στρατόπεδο για να πάρει το χαρτί απολύσεώς του.

Για την ορκωµοσία επέστρεψε από τις ΗΠΑ και ο Τάιλερ Μακµπέθ, προκειµένου µαζί µε συγγενείς, φίλους και συνεργάτες να δώσει το «παρών» σε αυτή την ιδιαίτερα ξεχωριστή ηµέρα στην πορεία του συζύγου του.

Άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ηµέρες και ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης, θα υπάρξουν και οι ανάλογοι εορτασµοί.


Τι έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Στρατό

Κατά την ολιγοήµερη θητεία του, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης παρακολουθούσε κανονικά όλες τις εκπαιδεύσεις του, πέρασε από τις αγγαρείες που προβλέπονται για κάθε στρατιώτη και έκανε παρέα µε τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους.

Φρόντιζε παράλληλα όµως να µην απέχει από τα πολιτικά πράγµατα, και από το γραφείο που του είχε παραχωρηθεί στο στρατόπεδο ο κ. Κασσελάκης ασκούσε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επικοινωνούσε συχνά µε τους συνεργάτες του και, κρατώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στους ακόλουθούς του στα social media, προχωρούσε κανονικά στις τοποθετήσεις του.

Με τις παρεµβάσεις του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεµπών και την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, το αίτηµα για εκλογές… µε διεθνείς παρατηρητές, τις φωτογραφίες από τη συµµετοχή του στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, µέχρι τη µετονοµασία της «Καλλιόπης», φρόντισε να παραµένει στην επικαιρότητα και να προκαλεί τις αντιδράσεις πολιτικών αντιπάλων αλλά και µεγάλου τµήµατος της κοινωνίας, που θεωρεί υπερβολικό τον τρόπο που πολιτεύεται.

Υπενθυµίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στον στρατό στις 15 Μαρτίου και υπηρέτησε στρατιωτική θητεία 20 ηµερών, όπως προβλέπεται για τους αποδήµους. Πρώτη φορά πρόεδρος κόµµατος και αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ήταν νεοσύλλεκτος.