Στο σενάριο της μετακίνησης του Θωμά Βαρβιτσιώτη από τον χώρο της επικοινωνίας σε αυτό της κεντρικής πολιτικής σκηνής είχε αναφερθεί πριν από καιρό η στήλη Big Mouth του powergame.gr. Μάλιστα, τη σχετική φημολογία είχε ενισχύσει η είδηση της πώλησης της V+O στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Πάντως, η στήλη επανέρχεται σήμερα με νέες πληροφορίες σχετικά με το παραπάνω ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πηγές του Big Mouth, ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης δεν θα έλεγε «όχι» σε ενδεχόμενη πρόταση κυβερνητικής αξιοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως θα έθετε εαυτόν υποψήφιο και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, ως πιθανότερη εκλογική περιφέρεια «παίζει» ο Νότιος Τομέας, όπου ως γνωστόν η οικογένεια Βαρβιτσιώτη είχε και εξακολουθεί να έχει βαθιές ρίζες.

Η ξεχασμένη πρόσκληση στον πρεσβύτερο Βαρβιτσιώτη

Με αφορμή τα ανωτέρω αναφερθέντα, το Big Mouth φέρνει στο φως ακόμη μία είδηση η οποία σχετίζεται με τον πρεσβύτερο Βαρβιτσιώτη, Γιάννη. Σύμφωνα με πηγή της στήλης, οι επιτελείς της Πειραιώς που ασχολούνται με την εθιμοτυπία του επετειακού Συνεδρίου, προφανώς ξέχασαν να προσκαλέσουν τον επί σειρά ετών υπουργό και αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Τι αναφέρει το Big Mouth

Η υπουργοποίηση του Θωμά…

– Πριν από κάμποσο καιρό και συγκεκριμένα μετά την απόφαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, σας είχα αποκαλύψει ότι δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να δούμε (κάποια στιγμή) τον Θωμά Βαρβιτσιώτη να μετακινείται από το γήπεδο της επικοινωνίας σε αυτό της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η είδηση της πώλησης της V+O δεν σας κρύβω ότι ενίσχυσε περαιτέρω τη σχετική φημολογία-αίσθηση. Αν και δεν ξέρω τι θα κάνει κι αν θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο ο άνθρωπος, τις τελευταίες μέρες φτάνουν στ’ αυτιά μου με ένταση κάτι τέτοιες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, μου είπαν ότι ο Θωμάς δεν θα έλεγε «όχι» σε ενδεχόμενη πρόταση κυβερνητικής αξιοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως θα έθετε εαυτόν υποψήφιο και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, ως πιθανότερη εκλογική περιφέρεια θα έβλεπα τον Νότιο Τομέα, όπου ως γνωστόν η οικογένεια Βαρβιτσιώτη είχε και εξακολουθεί να έχει βαθιές ρίζες. Πάντως, εδώ που τα λέμε, ο πρόεδρος Μητσοτάκης δεν έχει και πολλούς με το μυαλό και κυρίως με τη διαχειριστική ικανότητα του Θωμά. Και το λέω εγώ, που γνωρίζετε ότι δεν έχω και την καλύτερη άποψη για τον άνδρα.

…και η ξεχασμένη πρόσκληση στον πρεσβύτερο Βαρβιτσιώτη

– Και μια και το ‘φερε η κουβέντα, έμαθα ακόμη μία είδηση η οποία σχετίζεται με τον πρεσβύτερο Βαρβιτσιώτη. Τον επί σειρά ετών υπουργό και αντιπρόεδρο της ΝΔ. Σύμφωνα με την πηγή μου, οι επιτελείς της Πειραιώς που ασχολούνται με την εθιμοτυπία του επετειακού Συνεδρίου προφανώς ξέχασαν να προσκαλέσουν ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της παράταξης. Επειδή έχω υποσχεθεί να μην έχω κακία, θέλω να πιστεύω ότι τους διέφυγε ο «Μπάρμπι» και ότι δεν έχουν ξεχάσει για παράδειγμα τον Αχιλλέα Καραμανλή και τον Πέτρο Μολυβιάτη. Επειδή, όπως και να το κάνουμε, ο μπάρμπα Γιάννης ο Βαρβιτσιώτης έχει μια σχετικώς μεγαλύτερη ιστορία από κάτι όψιμους Νεοδημοκράτες, ακόμη και την ύστατη ώρα νομίζω ότι θα σηκώσει η Συρεγγέλα το τηλέφωνο για να τον καλέσει προσωπικώς.