Ο Στέφανος Κασσελάκης κοντεύει να ξεπεράσει και τον Αλέξη Τσίπρα στην κατασκευή βολικών επιχειρηµάτων, µε συµπεριληπτική απεύθυνση, όταν πρέπει να καλοπιάσει κάθε καρυδιάς καρύδι για να κερδίσει «ψήφους και συµπάθεια». Την Πέµπτη το βράδυ από τα Χανιά έδωσε τα ρέστα του στο πολιτικό µπαλαµούτι και στην τεχνική της στρεψοδικίας προκειµένου να κερδίσει την εµπιστοσύνη των «οµοφοβικών» οπαδών του Παύλου Πολάκη, οι οποίοι εδώ και µήνες είναι στα κάγκελα µαζί του, επειδή στήριξε για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έναν gay. Οι «Πολακίστας» των Χανίων, αυτοί που υποχρέωσαν και τον αψύ Κρητικό να «λουφάξει» και να µην πάει στη Βουλή για να ψηφίσει το νοµοσχέδιο για τα οµόφυλα ζευγάρια, δεν πρέπει να είναι και λίγοι. Αν κρίνω από το γεγονός πως ο Κασσελάκης µπήκε στον κόπο να απολογηθεί για τη σεξουαλική του ταυτότητα, µε διάφορες αµφισηµίες περί «γονιδίων», µάλλον είναι πολλοί. Και για να µην τους τσιγκλήσει ο Κασσελάκης, απέφυγε να δηλώσει ντρέτα περήφανος που είναι gay και επέλεξε να «µπλέξει» µε ακατάληπτο τρόπο τα δικά του γονίδια, που ευθύνονται για τον σεξουαλικό προσανατολισµό του, µε αυτά των ηρώων προγόνων που σκοτώθηκαν πολεµώντας τους ναζί. Αντί να τους κουνήσει το δάχτυλο, όπως έχει πράξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, υπερασπιζόµενος µε πάθος τα ανθρώπινα δικαιώµατα της gay κοινότητας, προσπαθούσε να δικαιολογηθεί και να τους πείσει να µην είναι «ακροδεξιοί» και «ρατσιστές».

Στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο ο Μουρούτης

Υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι στις ευρωεκλογές ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Μουρούτης, πρόσωπο που συνδέθηκε με τη διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Η υποψηφιότητα έκλεισε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μουρούτης είναι ιδρυτής και γενικός διευθυντής του ThePresident.gr, σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό One, καθώς και επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Αθens Bookstore Publications. Την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την περίοδο 2009-2012 διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αντίδραση κύκλων από τον περιβάλλον Σαμαρά, που έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις. «Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς», τονίζει η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά για τον πρώην στενό συνεργάτη. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξιος της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο της Παράταξης που έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», έγραψε ο κ. Μουρούτης σε ανάρτησή του αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Ορθάνοιχτες διαδικασίες

Την Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτικής Συμμαχίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη καθώς και οι φίλοι-ες του κόμματος, οι οποίοιες θα προσέλθουν τη 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική διαδικασία, συμπληρώνοντας σχετική φόρμα φίλου-ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ. Τα μέλη του κόμματος, οι φίλοι-ες, καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7 Απριλίου στις 12.00 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος. Ο εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους υποψήφιους της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το εκλογικό του τμήμα. Τα εκλογικά τμήματα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες.

Εγώ πάντως, διαβάζοντας τον τίτλο της είδησης «υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ο νικητής του “Greek Idol 2”», το πρώτο όνομα που σκέφτηκα ήταν του Ευάγγελου Αντώναρου. Για μένα αυτός είναι «είδωλο» και όχι ο Κωνσταντίνος Τσακαλάκος.

Σταθερή η στοχοποίηση Ανδρουλάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων και έπαιζε τίμια το παιχνίδι της συνεννόησης μαζί τους, κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα χτυπούσε ανελέητα τον Νίκο Ανδρουλάκη. Από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όταν στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι και σήμερα, που στην προεδρία είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, η στοχοποίηση του Ανδρουλάκη είναι συνεχής. Διαφωνούσε ο Ανδρουλάκης με την απλή αναλογική; «Είσαι δεκανίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από κάπου σε κρατάει», του έλεγαν.