Μετά από αρκετό καιρό τα είπαν Αντώνης Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρώην πρωθυπουργό να λαμβάνει την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει στον υπουργό, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Ο λόγος για την μεταξύ τους επικοινωνία αφορά την ένταξη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο του Γιώργου Μουρούτη, στενού συνεργάτη του Μεσσήνιου πολιτικού και διευθυντή του γραφείου τύπου επί πρωθυπουργίας του, με τον Αντώνη Σαμαρά να επικοινωνεί με τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς έμαθε ότι η εν λόγω απόφαση ήταν προϊόν εισήγησης του υπουργού Υγείας. Κατά τα λοιπά, αν κάτι ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός από τον Άδωνι, αυτό είναι να ακολουθήσει την τακτική του «μακριά και αγαπημένοι», σύμφωνα με τη στήλη.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα Μουρούτη, όπως αποκαλύπτει το Big Mouth, αυτή είχε και άλλον υποστηρικτή πλην του Άδωνι Γεωργιάδη και αυτός είναι ο Θανάσης Νέζης, με τον επί μακρόν συνεργάτη του πρωθυπουργού να λέει «τον καλό του λόγο» υπέρ του συμπατριώτη του από τη Μεσσηνία.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Από μια καλή πηγή, από αυτές που σπάνια με ρίχνουν στα βράχια, πληροφορήθηκα ότι έπειτα από αρκετό καιρό συνομίλησαν στο τηλέφωνο ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Την αφορμή για το σχετικό τηλεφώνημα έδωσε ανάρτηση του δεύτερου, σχετική με την υποψηφιότητα Μουρούτη. Ο πρόεδρος της καρδιάς μου, που είχε πληροφορηθεί ότι η εισήγηση για τη συμμετοχή στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο του επί χρόνια στενού συνεργάτη του ανήκε στον Άδωνι, βρήκε την ευκαιρία να του τηλεφωνήσει. Για λόγους ευγενείας θα αποφύγω να σας μεταφέρω το ακριβές περιεχόμενο της κουβέντας των δύο ανδρών, περιορίζοντας την όλη πληροφορία στο γεγονός ότι ο Σαμαράς ζήτησε από τον Γεωργιάδη από δω και πέρα να ακολουθεί την τακτική του «μακριά κι αγαπημένοι».

Μια και σας είπα ότι η πρόταση για τη συμμετοχή Μουρούτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανήκει στον Άδωνι, κρίνω σκόπιμο να προσθέσω και το άλλο που έμαθα, ότι δηλαδή τον καλό του λόγο είπε και ο Θανάσης Νέζης του προέδρου Μητσοτάκη. Προφανώς ήθελε να βάλει και έναν Μεσσήνιο στην ευρωλίστα και τον βρήκε στο πρόσωπο του Μουρούτη.