Στην Κύπρο βρέθηκαν Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Ο λόγος της επίσκεψής τους έχει να κάνει με το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο και συμμετέχουν αμφότεροι, και μια συνάντηση εργασίας μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής αντιπροσωπείας βουλευτών.

Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις κινήσεις τους στο εν λόγω forum, δίνοντας ειδικά έμφαση σε ζητήματα όπως το Κυπριακό, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενώ συναντάται σήμερα τόσο με τον πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Γεώργιο.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Ένας φίλος που ταξίδευε για Κύπρο εντόπισε στο αεροπλάνο την Ντόρα και τον Γιώργο Παπανδρέου. Και αντιλαμβάνεστε ότι πριν προλάβει να προσγειωθεί το αεροπλάνο, έσπευσε να μου στείλει μήνυμα. Προφανώς ο άνθρωπος αγνοούσε ότι οι δύο συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ότι επίσης χθες και σήμερα θα βρίσκονταν στη Λευκωσία, στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου Έλληνες και Κύπριοι βουλευτές του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποιούν συνάντηση εργασίας. Οι δύο αντιπροσωπείες συντονίζουν τα κοινά τους βήματα στα μείζονα ζητήματα, με έμφαση στο Κυπριακό, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως έμαθα, η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στους επικεφαλής των ομάδων, Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκο Τορναρίτη. Με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας της, η ομάδα των Ελλήνων βουλευτών συναντήθηκε τη Δευτέρα με την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενώ σήμερα θα συναντήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Γεώργιο.