Ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης σπανίως πέφτει έξω στα προγνωστικά του και υπό αυτή την έννοια οι προβλέψεις που κάνει έχουν τη σημασία τους. «Προφήτεψε» κατ’ αρχάς ότι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές θα καταγράψει μεγαλύτερο ποσοστό από το αντίστοιχο που είχε λάβει στις ευρωεκλογές του 2019 και θα κυμανθεί στο 33%-35%.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν μαζί 30%, ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση προσθετικά θα πάρουν 20%.

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές 2024: Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη µε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη - Πώς θα απαντάει ο πρωθυπουργός στο τοξικό κλίμα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fdmvfeqayx)


Ανδρέας Δρυμιώτης: Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική 

Ο κ. Δρυμιώτης, μιλώντας στο Action 24, αναφέρθηκε εκτενώς και στη μάχη της δεύτερης θέσης και όσα είπε μάλλον δεν πρέπει να χαροποιούν την ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς διαπιστώνει εν ολίγοις ότι το ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία του, αλλά την έχασε. Με την επισήμανση ότι δεν βοήθησε η στάση που κράτησε στη Βουλή στα μη κρατικά πανεπιστήμια και στην επιστολική ψήφο.

Άσκησε δε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το «στήσιμό» του στις δημόσιες εμφανίσεις, λέγοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης συνήθως εμφανίζεται «μουτρωμένος», σε αντίθεση με τον «χαμογελαστό» και αεράτο Στέφανο Κασσελάκη, που φαίνεται να «γράφει» καλύτερα στην επικοινωνία. «Ο ένας (σ.σ. ο Κασσελάκης) χαμογελάει, ο άλλος (σ.σ. ο Ανδρουλάκης) είναι μουτρωμένος, από ποιον θα αγοράζατε αυτοκίνητο; Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική. Από ό,τι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης έχει κάνει έναν στενό κύκλο γύρω του, που του λένε πόσο καλός είσαι», είπε.

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης επισήμανε επίσης για τις επερχόμενες ευρωεκλογές πως υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αγνοούνται. «Στις εκλογές του 2019 είχαμε 40 κόμματα, τώρα ρισκάρω και λέω ότι θα έχουμε 20 κόμματα. Από τα 40 τα 34 πήραν κάτω από 3% και μάλιστα τα 31 εξ αυτών κάτω από 1,5%. Τώρα μπήκε το παράβολο των 20.000 ευρώ που αν δεν πάρεις το 1,5% το χάνεις. Το 2019 είχε μείνει ένα 21% που πήραν τα κόμματα αυτά, τώρα θα πάρουν 6%, άρα υπάρχει ένα 15% για να μοιραστούν τα κόμματα που θα συμμετέχουν», σημείωσε.