Με νέες και νέους συνομίλησε στο Χάρβαρντ ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη ενός νέου κώδικα επικοινωνίας και μιας σύγχρονης ατζέντας που θα εμπνέει, θα κινητοποιεί και θα απαντά στις διαγενεακές ανισότητες και αδικίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Οι νέες και οι νέοι σήμερα αποτελούν την πλέον μορφωμένη και ευρωπαϊκή γενιά στην ιστορία της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν, όχι άδικα, ισχυρή αίσθηση πως θα είναι οι πρώτοι, τις τελευταίες δεκαετίες, που θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους, τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Η δικαιολογημένη απογοήτευση τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα. Κοιτώντας στο μέλλον, η συμμετοχή τους στα κοινά θα αποτελέσει στοίχημα για την λειτουργία και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας», προσθέτει.«Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Center for European Studies at Harvard University για την ανάγκη ενός νέου κώδικα επικοινωνίας και μιας σύγχρονης ατζέντας που θα εμπνέει, θα κινητοποιεί και θα απαντά στις διαγενεακές ανισότητες και αδικίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη», καταλήγει ο κ. Μπακογιάννης.