Η Έλενα Ακρίτα, που, αν δεν κάνω λάθος, διαδραµατίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Τοµέα Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων του ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητήσει να υπάρξει µια ανακοίνωση προκειµένου να αποδοκιµαστεί δηµοσίως ο Παύλος Πολάκης για την επίθεση στον Γ. Κατρούγκαλο, ρίχνοντάς τον βορά στην αρένα του Facebook;

Μετά το «σήµα» που έδωσε ο Πολάκης µε τους υπαινιγµούς του πως ο Κατρούγκαλος έπαιξε προεκλογικά το παιχνίδι της Ν∆ για να εξασφαλίσει στην πορεία µια θέση στον ΟΗΕ, ο κανιβαλισµός που υφίσταται εντός της σελίδας του αψύ Κρητικού είναι για να παρέµβει µέχρι και η ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος.

Στην κυριολεξία φρίττει κανείς µε αυτά που διαβάζει για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, µε τον ίδιο τον Πολάκη να µη νιώθει την ανάγκη να διαγράψει τα αισχρά σχόλια σε βάρος ενός ανθρώπου που παραµένει στον ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν είχε περάσει και σοβαρό πρόβληµα υγείας.

Και, για να µη νοµίζετε πως υπερβάλλουµε, θα σας µεταφέρουµε ορισµένα από αυτά, µήπως και φιλοτιµηθεί κανένας από την ηγεσία του κόµµατος και αντιδράσει: - Το καθίκι, ο σκατοπροδότης, το ελεεινό κάθαρµα. Κατάσκοπος του φασίστα Μητσοτάκη. - Κακό ψόφο να έχει. Εξαργύρωσε αυτά που του είπαν να κάνει. - Ναι, ο βρωµιάρης, ο ελεεινός, ο πουληµένος. Εµείς τον είχαµε καταλάβει. - Καµία έκπληξη. Περίµενα να δω µε τι εξαγοράστηκε το καθίκι. - Βρωµερό σκουλήκι, εκεί που αξίζεις θα πας. - Φίδια µέσα στο κόµµα. Κρίµα. - Τώρα εισπράττει τα αργύρια. - Κοπρόσκυλο µια ζωή. - Προδότης, ξευτίλας, λαµόγιο.


Χωρίς πάρκιγνκ ο Ανδρουλάκης

Οι σπόντες του Νίκου Ανδρουλάκη από την Άμφισσα για κόμματαπάρκινγκ που φτιάχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγαιναν στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον πολιτικό φορέα Δημοκράτες, που ίδρυσε ενόψει ευρωεκλογών. «Δεν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να εκλεγώ εγώ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, γιατί ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ-αποκούμπι. Δεν έχει όμως το ΠΑΣΟΚαποκούμπι. Απέναντί του είναι το ΠΑΣΟΚ-στρατηγικός αντίπαλος, όπως είναι η ιστορία μας, οι αξίες μας, οι αρχές μας και η ιδεολογία μας. Αλλά, επειδή είναι πονηρούλης, φτιάχνει κόμματα-πάρκινγκ. Για να πάει εκεί η δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας και μετά να συνεργαστεί μαζί τους. Εμείς, λοιπόν, στις 9 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε κόμματα-πάρκινγκ ούτε αυτούς που περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Αλλά τη δημοκρατική παράταξη για να έχουν οι πολίτες σοβαρή, αξιοπρεπή, έντιμη και αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση», ανέφερε.


«Ρεαλιστής» ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ο Κώστας Ζαχαριάδης κρατάει μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμμερίζεται δηλαδή το αφήγημα του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη περί πρωτιάς. «O κύριος Μητσοτάκης σωστά είπε πως οι κάλπες αρχίζουν από το μηδέν. Εγώ θέλω να είμαι ρεαλιστής και μετρημένος. Ο ηττημένος και αποδυναμωμένος στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία μπορεί να χάσει και το 25% της δύναμής της σε σύγκριση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ο δικός μας στόχος είναι η καλύτερη δυνατή επίδοση, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκλογικής ανατροπής στις επόμενες εθνικές εκλογές», τόνισε στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84. Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη φάνηκε να υιοθετεί τη γραμμή Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το εάν η πολιτική πρέπει να διεξάγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως κατά κόρον γίνεται τον τελευταίο καιρό.


Η «αναγέννηση» της Αστυνομίας

Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση. Υπάρχει πολλές φορές μία γραφειοκρατική αξιολόγηση των περιστατικών. Το μεγάλο στοίχημα και για εμένα προσωπικά, που έχω περάσει από αυτό το υπουργείο για πέμπτη φορά, είναι να βάλουμε την Αστυνομία σε μία νέα τροχιά», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το Φόρουμ των Δελφών. Ερωτηθείς για το τραγικό περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Ήταν μία τραγική εξέλιξη μίας επιχειρησιακής ενέργειας με πάρα πολλά προβλήματα και κενά που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Όλα θα εξεταστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».

Με οδηγό το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις ευρωπαϊκές κάλπες ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος σκοπεύει να αλωνίσει όλη τη χώρα μέχρι τις αρχές Ιουνίου.