Το βράδυ της Τρίτης έσκασε σαν βόµβα το µήνυµα από το ΠΑΣΟΚ στους πολιτικούς συντάκτες για τη διαγραφή του Μπουρχάν Μπαράν. Ήταν θέµα χρόνου να κληθεί από την Επιτροπή ∆εοντολογίας της Βουλής για δικογραφία σε βάρος του, που αφορούσε παράνοµη συνταγογράφηση, καθώς ο ίδιος είναι γιατρός.

Οι περισσότεροι δηµοσιογράφοι περίµεναν τη διαγραφή του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, που, όπως όλα δείχνουν, διασώθηκε πολιτικά, καθώς ο Ν. Ανδρουλάκης δεν θα µπορούσε να µειώσει σε µία ηµέρα κατά δύο βουλευτές τη δύναµη της Κ.Ο. Η περίπτωση του Μπ. Μπαράν θεωρείται από τη Χ. Τρικούπη ιδιαίτερα σοβαρή.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν πως ο Ν. Ανδρουλάκης έµαθε για την υπόθεση µία ηµέρα πριν. Έµπειροι κοινοβουλευτικοί θεωρούν ότι συγκεκριµένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το γνώριζαν µέρες πριν φτάσει στην Επιτροπή ∆εοντολογίας.

Ο Μπαράν είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, χαρακτηρίζοντας τουρκική τη µουσουλµανική µειονότητα της Θράκης. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίστασε τότε να τον διαγράψει. Παράλληλα, ο ίδιος καταψήφισε τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών, δηµιουργώντας νέους πονοκεφάλους.


Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»