Στα δικαστήρια για τους σταυρούς στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αν και είναι δύσκολο να αποδειχτεί ότι στα πόστα των εφορευτικών επιτροπών στις προκριµατικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρόσωπα «µιληµένα» που ήξεραν να κάνουν τη δουλειά του «µαγειρέµατος» για να πάρουν το χρίσµα συγκεκριµένοι υποψήφιοι, εντούτοις ζω για τη στιγµή που θα βρεθεί ένας «δικοµανής συνυποψήφιός» τους, ο οποίος έµεινε εκτός, χωρίς να γνωρίζει πόσους σταυρούς πήρε ο ίδιος και πόσους αυτοί που ανακοινώθηκαν πως πέρασαν στην επόµενη φάση. Και επειδή είµαστε οι µόνοι που από χθες µεταφέρουµε τις επιφυλάξεις αρκετών στελεχών του κόµµατος για το εάν ο αριθµός της ποικιλόµορφης συµµετοχής στη διαδικασία που έδωσε στη δηµοσιότητα η Κουµουνδούρου ανταποκρίνεται στην πραγµατικότητα, περιµένουµε να δούµε πώς θα εξελιχθούν τα πράγµατα. ∆ιότι έτσι και βρεθεί κάποιος «ατίθασος» διεκδικητής του χρίσµατος του υποψήφιου ευρωβουλευτή και απαιτήσει να δοθούν αναλυτικά και ανά κάλπη οι σταυροί που έλαβαν όσοι συµµετείχαν στις προκριµατικές εκλογές, κάτι που µέχρι τώρα δεν έχει γίνει, ενδεχοµένως να πέσει πολύ γέλιο. Ειδικά για την Αττική, όπου πήραν το χρίσµα κάποιοι «τριτοδεύτεροι» πανελίστες ψυχαγωγικών εκποµπών, έχουν αρχίσει οι µουρµούρες. Το θέµα είναι εάν αυτοί που αµφισβητούν την εγκυρότητα της διαδικασίας, θεωρώντας πως υπήρξε «εκλογοµαγείρεµα», θα προβούν στις κατάλληλες ενέργειες προκειµένου να εξακριβώσουν την αλήθεια. Πάντως, εσωκοµµατικό «εκλογοδικείο» στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται και η Επιτροπή ∆εοντολογίας επί Στ. Κασσελάκη είναι µάλλον διακοσµητική.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Αριστεράς θα είναι δύο ακόμη κορυφαίοι πρώην υπουργοί επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης.

Αποδιοπομπαίος Δρυμιώτης

Όπως γράφαμε στο κυριακάτικο «Αλάτι & Πιπέρι», στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει ανάποδες με τον γνωστό πολιτικό αναλυτή Ανδρέα Δρυμιώτη, επειδή προεξοφλεί τη διολίσθηση της Χαριλάου Τρικούπη σε χαμηλότερα ποσοστά από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον η ενόχληση αυτή διατυπώνεται και δημοσίως, καθώς χθες στον Σκάι ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επιχείρησε να αναδείξει ως μη αξιόπιστες τις εκτιμήσεις του κ. Δρυμιώτη σημειώνοντας: «Αν θυμάμαι καλά, ο κ. Δρυμιώτης εκτιμούσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στο 8% στις εθνικές εκλογές του 2023 και προέτρεπε να μην ασχοληθούμε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Αθηναίων, γιατί θα κερδίσει ο κ. Μπακογιάννης “αέρα”. Το επισημαίνω, γιατί ακούω κάποιους να τοποθετούνται δημοσίως με μια βεβαιότητα για το ΠΑΣΟΚ, όπως έκαναν και στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, αλλά ο ελληνικός λαός αποφάσισε κάτι τελείως διαφορετικό. Πόσω μάλλον σε ένα περιβάλλον που έχουμε μπροστά και στο οποίο η κοινή γνώμη δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει σε μεγάλο βαθμό».

Σε πρώτο πλάνο Δούνια - Δήμας

Τη μεγαλύτερη προβολή, κατά την επικοινωνιακή κάλυψη της εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ωδείο Αθηνών για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος, την είχαν οι Πύρρος Δήμας και Νόνη Δούνια, καθώς οι θέσεις που είχαν καταλάβει κατά αλφαβητική σειρά βρίσκονταν στο κέντρο της σκηνής, με αποτέλεσμα όλοι όσοι ακολουθούσαν στη συνέχεια, για να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό, να τους έχουν «φόντο». Βέβαια, η Νόνη Δούνια για ένα λεπτό εξαφανίστηκε από το πλάνο και κατευθύνθηκε προς τις κερκίδες των θεατών, όπου είχε αφήσει τα πράγματά της. Εικάζω πως ή στο εσωτερικό της αίθουσας δεν λειτουργούσε το κλιματιστικό ή είχε ζεσταθεί η ατμόσφαιρα από τα απανωτά χειροκροτήματα και χρειάστηκε να πάει να πάρει την πολύχρωμη βεντάλια της, για να κάνει αέρα στο πρόσωπό της.

Καθαρές σχέσεις με την εφορία

Στο νέο κεφάλαιο που ανοίγουν στη σχέση των φορολογουμένων με την εφορία ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας αναφέρθηκε ο εισηγητής του σχετικού σχεδίου νόμου, Θεόδωρος Καράογλου, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί των άρθρων της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Στην ομιλία του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ επισήμανε τη θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων τόσο προς την πλευρά του ελεγχόμενου όσο και του ελεγκτή, καθιστώντας σαφές πως μέσα από τη ριζική αναδιαμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας κανένας συνεπής φορολογούμενος δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την επικοινωνία με τις φορολογικές Αρχές.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 16 Απριλίου