Αυξημένη συσπείρωση της ΝΔ στο δεξιό κοινό δείχνουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Την ίδια ώρα, σχεδόν όλες οι έρευνες καταγράφουν μια σημαντική πτώση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης. Ο Κυριάκος Βελόπουλος περιμένοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του προφυλακισμένου δήμαρχου Χειμάρρας με τη ΝΔ, συγκρότησε ένα σχετικώς αδύναμο δικό του ευρωψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, με δεδομένη τη δυναμική που καταγράφει ο Μπελέρης, δεν αποκλείεται μια επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χειμάρρα μέχρι τις ευρωεκλογές. Μια κίνηση που αν πραγματοποιηθεί από τον Μητσοτάκη θα δώσει έναν περαιτέρω συμβολισμό στην υποψηφιότητα του Μπελέρη.

Τι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Όπως σας έχω γράψει από την περασμένη εβδομάδα, τα πρώτα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπελέρη δείχνουν μια αυξημένη συσπείρωση της ΝΔ στο δεξιό κοινό. Την ίδια ώρα, σχεδόν όλες οι έρευνες καταγράφουν μια σημαντική πτώση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου, που, περιμένοντας ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης δεν θα έβαζε τον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, συγκρότησε ένα σχετικώς αδύναμο δικό του (ψηφοδέλτιο). Με δεδομένη τη δυναμική που καταγράφει ο Φρέντι και γνωρίζοντας πώς σκέφτεται ο αρχηγός Κυριάκος όταν «πέφτει» στη μάχη των εκλογών, δεν αποκλείω μέχρι την ευρωκάλπη να επισκεφθεί μέχρι και τη Χειμάρρα. Κι όταν λέω δεν το αποκλείω, ρισκάρω την πρόβλεψη ότι θα το επιχειρήσει, προκειμένου να δώσει έναν περαιτέρω συμβολισμό στην υποψηφιότητα Μπελέρη.